Δήμαρχος Δερύνειας: «Χαζοί δεν είμαστε, ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται»

CEB1 73 Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 209 Άντρος Καραγιάννης, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το οδόφραγμα της Δερύνειας βρίσκεται σε τελικό στάδιο και απομένουν μόνον κάποιες τελευταίες εργασίες, για να μπορέσει να ανοίξει. Ο δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, μίλησε πρόσφατα για το θέμα στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107,6, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» με τίτλο «Διχάζει τους Δήμους Δερύνειας και Αγίας Νάπας» το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας, για τουριστικούς (οικονομικούς) λόγους. «Το οδόφραγμα δεν θα αντικαταστήσει καμία άλλη λύση.

Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που ανακοινώθηκε η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας, Δερύνειας και άλλων τεσσάρων – έξι συγκεκριμένων οδοφραγμάτων.

Φθάσαμε στο τελικό σημείο και αναμένουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, τα σπιτάκια που πρέπει να τοποθετηθούν, το στέγαστρο και τη στελέχωση… Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να διερωτάται. Καταλαβαίνουμε απόλυτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Δεν έχουμε πλάτες»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του δημάρχου Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσου, ο οποίος ανέφερε στην «Αλήθεια» ότι «είμαστε υπέρ της διέλευσης Ε/κ και Τ/κ ωστόσο πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το ζήτημα του τουρισμού», ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι οι Δερυνειώτες δεν φωνάζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. «Τουλάχιστον εμείς εδώ στη Δερύνεια δεν μάθαμε ούτε να φωνάζουμε ούτε να κάνουμε παρασκήνια. Και δεν νομίζω να προσπαθούμε να έχουμε και πλάτες. Εμείς προσπαθούμε τεκμηριωμένα, σεβόμενοι τις πολιτικές αποφάσεις, να καθησυχάσουμε τον κόσμο μας. Όμως, να μην θεωρηθεί αδυναμία. Και επειδή εμείς δεν φωνάζουμε -όπως πιθανόν να κάνουν κάποιοι άλλοι, που έχουν πλάτες- δεν μας ανοίγουν το οδόφραγμα ή δεν προωθούνται τα αιτήματα της Δερύνειας. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουν, γιατί είναι εδώ που θα αντιδράσουμε και εμείς. Η Δερύνεια είναι ήδη αδικημένη από το 1974, είναι πονεμένη η Δερύνεια, κάνουμε υπομονή, αλλά πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν ότι –συγγνώμη που θα χρησιμοποιήσω αυτό το επίθετο- χαζοί δεν είμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται και πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε σε υψηλούς τόνους ο δήμαρχος Δερύνειας. Το οδόφραγμα, συνέχισε, έφθασε στο τέλος του και πρέπει να ανοίξει. «Και αν κάποιοι δεν θέλουν να το ανοίξουν, να βγουν ξεκάθαρα να το πουν στον κόσμο. Εμείς ως τοπική αρχή, και ζητώ συγγνώμη που είμαι λίγο έντονος, οφείλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να ενημερώνεται» κατέληξε ο Άντρος Καραγιάννης.

Πηγή: Πολίτης