Θα την κάνει «λαχείο» το Κράτος

a 17 Ειδήσεις

a 457 Ειδήσεις

Κερδισμένο θα βγει όπως φαίνεται το κράτος, όταν αναθέσει σε ιδιώτη επενδυτή τη διαχείριση του κρατικού λαχείου για δεκαπέντε χρόνια, καθώς εκτιμάται πως σχεδόν θα διπλασιαστούν τα έσοδα της κυβέρνησης. 

Επίσης από τη μίσθωση, την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης ή εκμετάλλευσης του Τροόδους θα βελτιωθεί η ελκυστικότητα της περιοχής με σκοπό τη φυσική, την οικονομική και την κοινωνική αναβάθμιση του.

Αυτό καταδεικνύουν οι πολυσέλιδες μελέτες των ιδιωτών ελεγκτών τις οποίες κατέχει ο «Φ». Στη βάση αυτών των μελετών καθορίζει και τα επόμενα βήματά της η Κυβέρνηση.

Πλέον, οι κυβερνώντες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο κρατικό λαχείο και στο Τρόοδος για να αυξήσουν τα έσοδά τους, μετά το ναυάγιο με τις αποκρατικοποιήσεις από τις οποίες υπολόγιζε πως θα εισέπραττε €1,4 δισ.

 Οι αποκρατικοποιήσεις πέρασαν από συμπληγάδες ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο η Βουλή τους έδωσε το τελειωτικό κτύπημα με την κατάργηση των σχετικών κονδυλίων και στη συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην άρση των διαταγμάτων αποκρατικοποίησης ημικρατικών οργανισμών.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος