Καλή επιτυχία στις εξετάσεις με τσίχλα!

a 216 Έχει κι εν κι έχει..., Μικρά Μυστικά, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 6705 Έχει κι εν κι έχει..., Μικρά Μυστικά, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Της Ζαφείρως Αναστασίου

Μαθητές και φοιτητές όσοι από εσάς θα παρακαθήσουν εξετάσεις αν επιθυμείτε καλύτερα αποτελέσματα, τότε δεν έχετε παρά να μασήσετε τσίχλα. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Saint Lawrence της Νέας Υόρκης, ανακαλύφθηκε πως οι τσίχλες συμβάλλουν στην πνευματική διαύγεια και εγρήγορση… 

Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite και συγκεκριμένα έδειξε πως η τσίχλα μπορεί να χαρίσει καλύτερους βαθμούς σε τεστ, μόνο εάν μασηθεί πριν την πνευματική εργασία και όχι κατά τη διάρκεια της. Σύμφωνα με τους ερευνητές το μάσημα τσίχλας αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, βοηθώντας έτσι τη βελτιώση της μνήμης. Σε δοκιμές που έγιναν η επίδραση φάνηκε να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως μπορεί να βοηθήσει ως ένα βαθμό μαθητές και φοιτητές που δίνουν εξετάσεις.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 224 φοιτητές, τους οποίους οι υπεύθυνοι χώρισαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα μασούσε τσίχλα πριν και κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η δεύτερη μασούσε τσίχλα 5 λεπτά πριν την εξέταση, ενώ η τρίτη ομάδα δε μασούσε καθόλου τσίχλα. Κατά την έρευνα παρατηρήθηκε πως η τσίχλα πριν την εξέταση βελτίωνε τις επιδόσεις των φοιτητών, αλλά μόνο για μια χρονική περίοδο. Η επίδραση ήταν σημαντικότερη όσο αφορά τις ασκήσεις μνήμης. Μέσα σε αυτά τα 15-20 λεπτά, η ομάδα που μάσησε τσίχλα θυμόταν 20-25% περισσότερες πληροφορίες σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια αποτελέσματα δεν είχαν αυτοί που μασούσαν τσίχλα καθ’όλη την διάρκεια του τεστ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η εγκεφαλική ενέργεια που απαιτείται για το ίδιο μάσημα στερεί από τον εγκέφαλο πολύτιμη δύναμη για να φέρει εις πέρας το τεστ. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε την επόμενη φορά που θα δώσετε κάποια εξέταση, είναι να μασήσετε για μερικά λεπτά πριν μια τσίχλα και ακολούθως να τη φτύσετε!

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ