Καθοριστική σύσκεψη στο Προεδρικό για τις εκποιήσεις

a 140 Ειδήσεις
a 1629 Ειδήσεις

Στη μέγγενη του προστατευτισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τη μια και του κυνισμού των διεθνών δανειστών μας από την άλλη βρίσκεται η Κυβέρνηση όσον αφορά στο πολύκροτο και πολυσυζητημένο θέμα των εκποιήσεων ακινήτων μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δάνειων.

Τα επόμενα βήματα στο θέμα των εκποιήσεων, σε σχέση και με την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου, θα καθοριστούν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη του Προέδρου με τους αρχηγούς των κομμάτων, με αντικείμενο το Κυπριακό, όμως δεν αποκλείεται να θιγεί και το θέμα των εκποιήσεων λόγω του επείγοντος του πράγματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συσκεφθεί τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, υπό το φως και της απόφασης της Βουλής για αναστολή του νόμου των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του μήνα. Απόφαση που είχε ως συνέπεια, επίσης, την αναβολή της συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 86 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένης και της αναπομπής της απόφασης της Βουλής για τις εκποιήσεις, βρίσκονται στο τραπέζι. Η τελευταία ημέρα που έχει στη διάθεσή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να αναπέμψει τον νόμο είναι η Πέμπτη 8 Ιανουαρίου.

Ενδέχεται όμως επί του ιδίου θέματος να σταλεί επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο της Βουλής μια ημέρα νωρίτερα. Τρόικα και αντιπολίτευση αναμένουν τις αποφάσεις του Προέδρου και είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θα καταβάλει μιαν ύστατη προσπάθεια γα την εξεύρεση συναινετικής λύσης που και την Τρόικα να ικανοποιεί και στα κόμματα να μην προκαλεί περαιτέρω ανησυχίες.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ