Η Αστυνομία Κύπρου παρουσίασε δύο πρωτοπόρες υπηρεσίες

a 75 Ειδήσεις
a 2801 Ειδήσεις

Η πλατφόρμα καταγγελιών αδικημάτων από πολίτες που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η εφαρμογή (application) της Αστυνομίας Κύπρου για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, η οποία αποτελεί μια πρωτοπόρα καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρουσιάστηκε σήμερα, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου είπε ότι «600 περίπου συμπολίτες μας έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αυτή».

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι στην πλατφόρμα καταγγελιών οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας, απ’ όπου μπορούν να προβαίνουν σε καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν παιδική πορνογραφία, παράνομη επέμβαση ή παρέμβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή, απάτες και ξενοφοβία.

Ανέφερε, επίσης, ότι η δημιουργία και λειτουργία της εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, αποτελεί μια πρωτοπόρα καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη για έξυπνα τηλέφωνα τύπου ANDROID & TABLET και κάποιος μπορεί να την κατεβάσει δωρεάν από το Google Play, καθώς και για τηλέφωνα IPHONE και IPAD και κάποιος μπορεί να την κατεβάσει από το App store.

Για όλους όσους δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιες συσκευές έχουν μεριμνήσει η εφαρμογή αυτή να μπορεί να είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στη διεύθυνση app.cypruspolicenews.com