Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια σε Σωτήρα και Παραλίμνι από Αστυνομία Αμμοχώστου και Προσκόπους

a 7301 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 7301 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια πραγματοποίησαν σήμερα στην Πλατεία της Σωτήρας αλλά και στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου σε συνεργασία με την Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια της οποίας διένειμαν “εξώδικα αγάπης”. Την παρουσία του στην εκδήλωση έδωσε και ο Διευθυντής Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου… 

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου υπαστυνόμος Γιώργος Οικονόμου ”σήμερα μέλη της Αστυνομίας μαζί με προσκόπους θα βρίσκονται σε όλες τις Κοινότητες και Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου όπου αντί να εκδίδουν στον κόσμο εξώδικα για τροχαίες παραβάσεις θα τους εκδίδουν ”εξώδικο συμμόρφωσης” όπως έχει ονομαστεί το οποίο θα συνοδεύεται με διαφωτιστικό υλικό για την οδική ασφάλεια”.

Πρόσθεσε πως αυτή ”είναι μια πρωτοποριακή εκδήλωση που γίνεται για πρώτη φορά παγκύπρια και ευελπιστούμε ότι θα βρει μιμητές και σε άλλες επαρχίες ώστε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί για να προλάβουμε τις συγκρούσεις που συμβαίνουν στον δρόμο”.

Ερωτηθείς για το θέμα των κροτίδων, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι προς το παρών η επαρχία Αμμοχώστου ”είναι ήσυχη. Δεν έχουμε έξαρση στο συγκεκριμένο θέμα και μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει ούτε νεαρούς να κατέχουν κροτίδες αλλά ούτε και υποστατικά τα οποία πουλούν παράνομα τέτοια αντικείμενα”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου είπε πως ”μέλη της Αστυνομίας άρχισαν εδώ και καιρό και συνεχίζουν εντατικά τις τελευταίες μέρες, τις περιπολίες σε περιοχές κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός με στόχο να προληφθεί η διοχέτευση κροτίδων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές”.

Ο κ. Οικονόμου ευχήθηκε με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα ”καλό και αναίμακτο Πάσχα”.