Παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμος Καρδίτσας

ΕιδήσειςΔέκα μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές και ενώ τα διαφημιστικά φυλλάδια υποψηφίων δίνουν και παίρνουν, με συνθήματα για ένα Δήμο αλλαγμένο με δημιουργία έργων αξίας εκατομμυρίων, λάμπει δια της απουσίας της η οικολογική παιδεία και συνείδηση που θα έπρεπε να διακατέχει όλους μας. Παράδειγμα προς μίμηση πρέπει να αποτελέσει ο Δήμος Καρδίτσας, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10 ΚW σε στέγες 31 δημοτικών κτηρίων και σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της πολιτικής προώθησης της χρήσης και αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας…. Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, όπου τη σχετική εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Αξιοποίησης ΑΠΕ, Αθ. Μαρκινός, ενώ η σχετική απόφαση που έλαβε το σώμα ήταν ομόφωνη.

Πιο συγκεκριμένα, η σχεδιαζόμενη δράση αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10 KW σε στέγες και δώματα δημοτικών κτιρίων, προκειμένου στη συνέχεια να διατίθεται η παραγόμενη ενέργεια στη ΔΕΗ έναντι οικονομικού αντιτίμου το οποίο ανέρχεται σε 0,55 ευρώ/KW για συμβάσεις που υπογράφονται μέχρι τέλος του 2011.

Η σύμβαση αυτή ισχύει για χρονική διάρκεια 25 ετών. Τα έσοδα που θα προκύψουν από μια τέτοια κίνηση, μπορούν να συγκροτήσουν ένα «πράσινο ταμείο», με το οποίο ο Δήμος Καρδίτσας θα μπορεί να ενισχύει παρόμοιες φιλοπεριβαλλοντικές και ενεργειακές δράσεις στο μέλλον. Πηγή: zougla.gr