Με επεισόδια η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν το κέντρο της Αθήνας,πραγματοιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ σχετικές εκδηλώσειθα ολοκληρωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Νωρίτερα, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από τους επισήμους… 

Ειδικά στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, θα αναπτυχθούν χιλιάδες αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Εξαιτίας της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα, θα ισχύσουν σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Έτσι, από τις 7 το πρωί απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση πέριξ της πλατείας Συντάγματος, ενώ σταδιακά θα διακόπτεται και η κυκλοφορία. Κλειστοί είναι από το πρωί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό, ενώ κλειστό είναι και το κτίριο της Νομικής Αθηνών.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή λόγω της Στρατιωτικής Παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου η οποία θα γίνει στη Λ.Β. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αυτές θα αφορούν απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Επεισόδια πριν από την παρέλαση
Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα επί της οδού Βουκουρεστίου, λιγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ