Κυβέρνηση: Διασώσαμε τη χώρα από άτακτη χρεοκοπία

a 58 Ειδήσεις
a 1826 Ειδήσεις

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζει άστοχες και άδικες τις επιθέσεις που εξαπολύουν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διασώσει τη χώρα από άτακτη χρεοκοπία και να ανατρέψει και να αναστρέψει την κατάσταση σε λιγότερο από 20 μήνες, οδηγώντας την οικονομία και τις τράπεζες:

– σε πέντε διαδοχικές αναβαθμίσεις από διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης θέτοντας τις βάσεις για πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης.
– σε δύο επιτυχείς εξόδους στις αγορές
– τις τράπεζες σε πλήρη ανακεφαλαιοποίηση καθιστώντας τις ικανές να περάσουν τα τελευταία ακραία σενάρια αντοχής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να εξοικονομήσει η χώρα 1 δισ. ευρώ χρέος από τις προβλέψεις για ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού.

Τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προσέλκυσης σημαντικότατων επενδύσεων και να αυξήσει τον αριθμό εγγραφής εταιρειών, ενώ την ίδια ώρα βελτίωσε τους δημοσιονομικούς δείκτες σε τέτοια επίπεδα που οι διεθνείς αγορές καταγράφουν ως έκπληξη και επιτυχία και κατάφερε να μειώσει δραματικά και την προβλεπόμενη από όλους ύφεση στην οικονομία.

Ταυτόχρονα, τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, έγινε κατορθωτό να συγκρατηθούν οι καλπάζοντες ρυθμοί αύξησης της ανεργίας των προηγούμενων ετών και αργά αλλά σταθερά να καταγράφεται και μικρή μείωση.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρεί σε αναγκαίες τομές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν και στους πιο κακόπιστους, το ποιος πραγματικά κυβερνά αυτόν τον τόπο και πώς τον κυβερνά, ενώ αποδεικνύουν επίσης πόσο άστοχες και άδικες είναι οι επιθέσεις που εξαπολύουν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης», καταλήγει η ανακοίνωση.