Στο σκαμνί βάζει ο ΦΠΑ τα αθλητικά σωματεία για οφειλές

a 16 Ειδήσεις
a 3809 ΕιδήσειςΣτην άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων πρώτης κατηγορίας προχωρεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, για είσπραξη οφειλών από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι σήμερα.

Εκπρόσωπος Τύπου του ΦΠΑ, Μενέλαος Γεωργιάδης, ανέφερε ότι τα σωματεία οφείλουν δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για είσπραξη αυτού του ποσού, η ανταπόκριση όπως είπε, ήταν αποκαρδιωτική.

Σε πρωινές του δηλώσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ετοιμάζονται οι ποινικές διώξεις, αφού προηγουμένως καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να έρθει ο ΦΠΑ σε επαφή με τα ποδοσφαιρικά σωματεία που οφείλουν στο κράτος.

«Η ανταπόκριση ήταν αποκαρδιωτική», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται ότι κάποιοι δεν μας πήραν στα σοβαρά».

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι ο Έφορος ΦΠΑ, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, αποφάσισε όπως προχωρήσει με την άσκηση των ποινικών διώξεων, με σκοπό την είσπραξη του συνολικού ποσού που οφείλεται προς το κράτος.

Για τις προθέσεις του ΦΠΑ, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, έχει ενημερωθεί η ΚΟΠ, η οποία έχει αποστείλει ήδη τα ονόματα των μελών των ποινικών συμβουλίων των σωματείων από το 2007 μέχρι σήμερα.

Τα ονόματα αυτά, επεσήμανε, έχουν δοθεί στον Τομέα Λήψης Δικαστικών Μέτρων της Υπηρεσίας ΦΠΑ και αναμένεται η σύνταξη των κατηγορητηρίων για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το συνολικό οφειλόμενο ποσό από όλα τα αθλητικά σωματεία ανέρχεται στα 13,2 εκατομμύρια.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ