Ζητά κονδύλια για καταπολέμηση ανεργίας η Ζέτα

CEB1 92 Ειδήσεις
Η κοινωνική πολιτική πρέπει να επαφίεται στα κράτη μέλη, ώστε να υπάρχει η αναγκαία ευελιξία στη βάση των εθνικών αναγκών, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ενώ ζήτησε να διατεθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας.

CEB1 1882 Ειδήσεις

Η κ. Αιμιλιανίδου συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, στις 5 Οκτωβρίου 2015, όπου συζητήθηκαν κυρίως η ενίσχυση της Κοινωνικής Διακυβέρνησης της ΕΕ και η πρόταση για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση πολιτικής με θέμα «Κοινωνική διακυβέρνηση χωρίς διακρίσεις – κατάλληλες κατευθύνσεις», η Υπουργός τόνισε την ανάγκη για διασφάλιση ενός ισόρροπου συντονισμού μεταξύ των οικονομικών πολιτικών με τις κοινωνικές πολιτικές και τις πολιτικές απασχόλησης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε Πρόταση Σύστασης Συμβουλίου, σχετικά με την ένταξη των μακροχρόνια άνεργων στην αγορά εργασίας.

Χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της Επιτροπής, η κ. Αιμιλιανίδου καλωσόρισε την Πρόταση και αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας.

Η Υπουργός εισηγήθηκε να διατεθούν για τον σκοπό αυτό ειδικά ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε να στηριχθούν τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομικούς περιορισμούς και έχουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.