Απόρθητο οχυρό

a 311 Σωκράτης Αριστοτέλους
a 6803 Σωκράτης Αριστοτέλους

Του Σωκράτη Αριστοτέλους

Πριν λίγο καιρό έγινε μία έρευνα στις χώρες της Ευρώπης και απέδειξε ότι ο οικογενειακός θεσμός είναι αποδιοργανωμένος και μεταξύ των άλλων συμπτωμάτων παρουσιάζεται και υψηλός δείκτης νόθων παιδιών από άγαμες μητέρες…

Στα εκατό παιδιά τα 25 είναι νόθα. Αλλά και σε μας τους Έλληνες ο δείκτης των νόθων παιδιών ανέρχεται για να μην υστερήσουμε και εμείς σε «προοδευτικότητα» και εκφαυλισμό της ελληνικής οικογένειας. Δεν μπορούμε εμείς, όταν οι Ευρωπαίοι κάνουν άλματα προς το χάος, να παρουσιαζόμαστε καθυστερημένοι και οπισθοδρομικοί.

Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια. Βαρύτατη ευθύνη φέρει και η Εκκλησία η οποία τάχθηκε να θωρακίζει τα παιδιά της, να αγωνίζεται και να μάχεται για τη διαφύλαξη του πνευματικού της θησαυρού και να οδηγεί τον πιστό λαό στο ακύμαντο λιμάνι του Θεού. Άλλωστε, λιμάνι είναι και κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια, η οποία με την παρουσία του Χριστού, σε κάθε σπίτι μεταβάλλεται σε κατ’ οίκον Εκκλησία. Τότε, όταν κάθε οικογένεια είναι και μία κατ’ οίκον εκκλησία, σ’ αυτήν ποτέ δεν θα δούμε κλονισμούς και ερείπια, αλλά ένα απρόβλητο οχυρό, ένα απόρθητο κάστρο, το οποίο ποτέ δεν μπορεί να εκπορθήσει ο εχθρός και να το συλήσει ή να το αφανίσει.