Σημαντική η συνεργασία Αστυνομίας-πολιτών, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

a 109 Ειδήσεις
a 3223 Ειδήσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες της δημοσιονομικής δυσπραγίας, ο εθελοντισμός προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για το έργο της πολιτείας και ιδιαίτερα της Αστυνομίας.

Σε χαιρετισμό του στη βράβευση πολιτών που βοήθησαν στο έργο της Αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη να επενδύσει σε ένα σύγχρονο μοντέλο Αστυνόμευσης για την επίτευξη ασφάλειας μέσω της συνεργασίας της Αστυνομίας με τους πολίτες, φαίνεται να αποδίδει ολοένα και περισσότερα θετικά αποτελέσματα».

Ο κ. Νικολάου, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι «επενδύουμε στη συνεργασία της Αστυνομίας με τα τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας, τον Παρατηρητή της Γειτονιάς και τους εθελοντές πολίτες, με στόχο την ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης στρατηγικής σε θέματα δημόσιας ασφάλειας».

Πρόσθεσε ότι «κάθε ενέργεια της Αστυνομίας, η εμφάνιση του αστυνομικού, οι δηλώσεις του, πρέπει να έχουν στόχο τη συνεργασία του με τον πολίτη, έτσι ώστε ο πολίτης να επιδιώκει τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και να έχει εμπιστοσύνη στην ανταπόκρισή μας στις ανάγκες του, με σεβασμό πάντοτε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια ορθή επικοινωνιακή πολιτική αντί να προβάλλεται το αυστηρό και σκληρό πρόσωπο της Αστυνομίας να αναδεικνύουμε το φίλο αστυνομικό και έμπιστο συνεργάτη».

Ανέφερε ότι «αυτό περιλαμβάνει τη μη συγκάλυψη γεγονότων έτσι ώστε να μην πλήττεται η αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Σώμα της Αστυνομίας».

Ο κ. Νικολάου είπε ότι «στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας παραμένει η συμφιλίωση με τον Πολίτη και η αναπτέρωση του κλονισμένου αισθήματος ασφάλειας του πολίτη».

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε να προωθήσουμε τη συμμετοχή των απλών πολιτών στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, δημιουργώντας ένα κοινωνικό δίκτυο πρόληψης, υποστήριξης και προστασίας της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων μας».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι «δεν επιδιώκουμε να ωθήσουμε τους πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, ούτε να θέτουν τη σωματική ακεραιότητά τους σε κίνδυνο, αλλά, στόχος είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία των πολιτών με την αστυνομία και να ενδυναμώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει στην καθημερινότητα του».

Σημείωσε ότι «η Πολιτεία και η Κοινωνία δεν μπορούν να μείνουν απραγείς στο φαινόμενο αύξησης της εγκληματικότητας στις μέρες μας και χρειάζεται να επιστρατεύσουμε περισσότερες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «με αυτό το γνώμονα, η Κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά προσβλέπουμε στην επιτυχή ανάπτυξη της στενότερης συνεργασίας και ενεργότερης συμμετοχής των πολιτών».

Πηγή: ΑΝΤ1