Συστάσεις από το Ταμείο Θήρας ενόψει της εξόρμησης της Κυριακής

a 2 Ειδήσεις
a 5487 Ειδήσεις

Σε συστάσεις και οδηγίες προς τους κυνηγούς προβαίνει το Ταμείο Θήρας ενόψει της εξόρμησης της Κυριακής για επιδημητικό θήραμα.

Σε ανακοίνωση το Ταμείο υπενθυμίζει ότι οι πληθυσμοί των περδικιών παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 10% ενώ για τους λαγούς παρουσιάζεται μείωση της τάξης του 30%.

Καλούνται μεταξύ άλλων οι κυνηγοί να φέρουν απαραίτητα μαζί τους την ανανεωμένη άδεια κυνηγίου και την άδεια κατοχής του όπλου και υπενθυμίζεται ότι η ανανέωση των αδειών μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της JCC ή μέσω εμπορικών τραπεζών και συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Επίσης οι κυνηγοί καλούνται να φέρουν καπέλο χρώματος κυνηγετικό πορτοκαλί ή να έχουν καλυμμένο το 30% του σώματος τους με κυνηγετικό πορτοκαλί όπως προνοεί και η νομοθεσία και να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς σε μη καθορισμένους χώρους.

Το Ταμείο Θήρας υπενθυμίζει ότι η μεταφορά κυνηγετικού όπλου μέσα σε αγροτικούς ή μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, απαγορεύεται 60 λεπτά πριν και 60 λεπτά μετά τις ώρες κατά τις οποίες επιτρέπεται το κυνήγι και ότι τα κυνηγετικά όπλα κατά τη μεταφορά τους εντός οχημάτων, θα πρέπει να είναι αποσυναρμολογημένα μέσα σε θήκη.

Το κότα είναι δύο λαγοί, πέντε περδίκια , μια φραγκολίνα ενώ δεν υπάρχει περιορισμός για τα άλλα θηράματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κυνηγοί που έχουν προγραμματίσει να κυνηγήσουν στις περιοχές των κοινοτήτων Προδρόμι, Ανδρολίκου, Φάσλι, και Νέο Χωριό (Σμυγιές), της Επαρχίας Πάφου θα πρέπει να ενημερωθούν για τις περιοχές διεξαγωγής του Ράλλυ Κύπρος, έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχημάτων.

Η νομοθεσία απαγορεύει το κυνήγι σε ακτίνα 500 μέτρων από οικιστικές περιοχές, σε ακτίνα 200 μέτρων από μεμονωμένες κατοικίες και σε ακτίνα 300 μέτρων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Επίσης σημειώνεται ότι από τις 5 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2012 η άσκηση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται μόνο στις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου.