Έντονες αντιδράσεις από φωτογραφίες λίγα λεπτά μετά την πτώση της ΗΛΙΟΣ

a 1 Ειδήσεις
a 18 Ειδήσεις

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά την πτώση αεροσκάφους της ΗΛΙΟΣ και δημοσιεύονται σήμερα από κυπριακές και ελλαδικές ιστοσελίδες.

Στις φωτογραφίες, οι οποίες προκαλούν σοκ, και προκαλούν νέο πόνο στους συγγενείς των θυμάτων, φαίνονται αποκρουστικές εικόνες οι οποίες δεν εξυπηρετούν κανένα απολύτως σκοπό.

Η Ενωση Συντακτών Κύπρου, με ανακοίνωσή της καταδικάζει την ανάρτηση των εν λόγω φωτογραφιών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου από τη σκηνή της τραγωδίας της «Ήλιος» στο Γραμματικό, ενώ στο facebook έχουν γραφτεί πάρα πολλά σχόλια εναντίον όσων έχουν αναρτήσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει η Ένωση Συντακτών Κύπρου: “Ελληνική ιστοσελίδα προβάλλει στις σελίδες της αδημοσίευτες φωτογραφίες (κομπάζοντας προφανώς για την αποκλειστικότητα) από την τραγωδία. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται διαμελισμένα κορμιά. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι κάτι περισσότερο από κανιβαλισμός.

Τις φωτογραφίες αναδημοσιεύουν δυστυχώς διάφορες άλλες ιστοσελίδες, ανάμεσα τους και κυπριακές. Με οδύνη δηλώνουμε εξοργισμένοι γι’ αυτή την αναπαραγωγή του εγκλήματος και καλούμε τους συναδέλφους δημοσιογράφους να αποσύρουν τις φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες όπου εργάζονται.

Η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών έχει επικοινωνήσει με την ΕΣΗΕΑ και έχει ζητήσει τη συνδρομή και παρέμβαση της ώστε να σταματήσει η ανάρτηση-δημοσίευση των σοκαριστικών φωτογραφιών.”

Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους δημοσιογράφους, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΚ, επικαλούμαστε όχι μόνο τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά περισσότερο την επαγγελματική τους ηθική, ανθρωπιά και ευαισθησία ώστε να αποτρέπονται τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες.