Θεαματική αύξηση τουριστικών κρατήσεων από Ρωσία και Βρετανία

a 15 Ειδήσεις
a 845 Ειδήσεις

Ιδιαίτερα ευχάριστα νέα επιφυλάσσει το επερχόμενο καλοκαίρι για την τουριστική βιομηχανία του τόπου μας.

Ήδη οι κρατήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν προδιαθέτουν για μια εξαιρετική τουριστική χρονιά. Όπως ανέφερε, ερωτηθείσα σχετικά, η αναπληρώτρια Γ.Δ. του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου, οι κρατήσεις για το σύνολο του καλοκαιριού παρουσιάζουν άνοδο 60% από τη ρωσική τουριστική αγορά και επίσης αύξηση 15% από τη βρετανική αγορά.

Κάποιες επιφυλάξεις ως προς την προοπτική της ανόδου των επικείμενων αφίξεων εκφράζονται σε σχέση με τη γερμανική και τη σουηδική αγορά, από όπου εν πάση περιπτώσει αναμένεται σταθερότητα αν όχι αύξηση και σε καμιά περίπτωση δεν εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Δημητριάδου, ανοδική πορεία ακολουθούν επίσης και άλλες, λιγότερο σημαντικές ως προς το μέγεθός τους, τουριστικές αγορές, όπως του Ισραήλ και του Λιβάνου αλλά και κάποιων κεντροευρωπαϊκών χωρών.

Ιδιαίτερα θετική αναμένεται να είναι η τουριστική έκβαση του τρέχοντος μηνός Μαΐου. Ήδη πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ο Μάιος να είναι ένας πολύ καλός τουριστικός μήνας και εμφανώς καλύτερος από τον περσινό. Κι αυτό διότι ήδη είναι αυξημένες οι μαγιάτικες αφίξεις αλλά και οι κρατήσεις για το υπόλοιπο του μηνός. Την ίδια ώρα τον Μάιο είναι αυξημένες και οι διαθέσιμες πτήσεις αλλά και οι αεροπορικές θέσεις για την Κύπρο.

Ειδικά το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά ειδικά αναμένονταν πολύ καλές επιδόσεις λόγω και συσσωρευμένων αργιών στις χώρες αυτές, που ευνοούν τις εξορμήσεις για διακοπές στο εξωτερικό.

Ειδικά από τη Ρωσία, αυτή την περίοδο είναι αυξημένη η διαθεσιμότητα και πτήσεων και αεροπορικών θέσεων, γεγονός που προδιαθέτει για αξιοσημείωτα αυξημένο τουριστικό ρεύμα.

Ως γνωστό οι τουριστικές αφίξεις από τη Ρωσία έφτασαν πέρσι τις 524.853 και από τη Βρετανία, που είναι η πρώτη σε μέγεθος τουριστική αγορά για την Κύπρο, έφτασαν το ένα εκατομμύριο και 41.206 περιηγητές.

Πηγή: Φιλελεύθερος