«Ένα δέντρο για κάθε παιδί» στον Δήμο Σωτήρας

a 12 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις
Με μία ξεχωριστή ιδέα ο Δήμος Σωτήρας ενθαρρύνει την δενδροφύτευση. Σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκστρατεία “Ένα Δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται” με στόχο την ανάπτυξη συναισθηματικού δεσμού των κατοίκων της Σωτήρας με τα δέντρα και κατ’ επέκταση με τα δάση της περιοχής.

a 896 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Η εκστρατεία αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ενώ ήδη ο Δήμος Σωτήρας έχει αποφασίσει για τη δημιουργία ειδικού πάρκου για τον σκοπό αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας, κύριο Γεώργιο Τάκκα, μέσα στον Μάιο θα ανακοινωθεί ημερομηνία δενδροφύτευσης από τον Δήμο Σωτήρας, όπου οι γονείς οι οποίοι απέκτησαν παιδί μέσα στο 2015 και 2016 θα μπορούν να φυτέψουν ένα δέντρο και θα μετατρέψουν το παιδί τους σε ανάδοχο. Πρόκειται για μια πράξη, όπως ανέφερε ο κ. Τάκκας, που ενθαρρύνει την αγάπη μας για τα δέντρα, αφού το δέντρο συνδέεται με το παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, δημιουργώντας μια σχέση αγάπης και σεβασμού για το φυσικό μας περιβάλλον γενικότερα.

Ο κύριος Τάκκας ανέφερε, επίσης, ότι οι δενδροφυτεύσεις αποτελούν μία ενθαρρυντική πράξη την οποία προωθεί ο Δήμος Σωτήρας για την προστασία του περιβάλλοντός μας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η ενέργεια αυτή πρέπει να αποτελέσει μία συνήθεια που θα γίνεται από όλους μας.