Πολλοί πρατηριούχοι θα βάλουν λουκέτο

Ειδήσεις

Ανεπανόρθωτα θα πληγούν οι πρατηριούχοι λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου… 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι οι νέες αυξήσεις θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές ενώ πολλά πρατήρια θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο αφού οι πρατηριούχοι αναγκάζονται όποτε αυξάνονται οι τιμές, να αγοράζουν πιο ακριβά τα καύσιμα με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και τρέχουν στις τράπεζες για δάνεια αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τους αυξημένους τόκους.

«Οι νέες αυξήσεις οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες. Οι καταναλωτές δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα. Πρόκειται για τις ψηλότερες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων, που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο. Η τιμή των καυσίμων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, ήδη τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν τρείς φορές», ανέφερε ο κ.Στεφάνου.

«Η τιμή του πετρελαίου κίνησης ανέβηκε στο 1 ευρώ και 33 σεντ και του πετρελαίου θέρμανσης γύρω στο 1 ευρώ. Η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων σήμερα φτάνει το 1,30 ευρώ και της αμόλυβδης 98 οκτανίων στο 1,35 ευρώ», πρόσθεσε ο κ.Στεφάνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ