Η Σωτήρα αποκτά το πρώτο της πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Θέκλα

IMG 3175 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
IMG 3175 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Το οικόπεδο στο οποίο σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η ανέγερση του πολυτελούς ξενοδοχείου

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα.

Κινέζοι επενδυτές με εμπειρία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έχουν επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχείου το οποίο θα καταλαμβάνει περισσότερα από 40.000 τετραγωνικά μέτρα γης.

Η ομάδα των επενδυτών αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να υποβάλει τα έγγραφα για την Πολεοδομική Άδεια και την Άδεια Οικοδομής.

Οι επενδυτές ελπίζουν για μια γρήγορη διαδικασία αδειοδότησης, δεδομένου της μεγάλης αναπτυξιακής επένδυσης που θα δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Φιλελεύθερος, πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο που αποκτά η Σωτήρα, το οποίο θα περιλαβάνει 250 κλίνες και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες σε 2 χρόνια.

Το ξενοδοχείο που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SotiraNews, θα έχει το όνομα “Ammos Resort”, θε έχει σχήμα “U” με όλες τις κλίνες να έχουν θέα προς τη θάλασσα, και πρόκειται σύμφωνα με τη μακέτα για ένα μοναδικό σχεδιασμό στα δεδομένα των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων της χώρας μας.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπαρχει, επίσης, και για δεύτερο πεντάστερο πολυτελές ξενοδοχείο στα όρια Σωτήρας, κοντά στον Ποταμό Λιοπετρίου, επίσης από Κινέζους επενδυτές, όμως η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε φάση σχεδιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Σωτήρας έχει προβεί σε ανακαίνιση του παραλιακού του εστιατορίου και στην ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου Σωτήρα, κάτι το οποίο συνέβαλε σε απότομη αύξηση του γαμήλιου τουρισμού.

Παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από την παραλία της Αγίας Θέκλας κατά το 2011 ήταν €24.000, το 2015 ανήλθαν σχεδόν στις €200.000.

Πηγή: Gold News