Υφυπουργείο τουρισμού και πολλές άλλες αλλαγές

Σε σημαντικές εξαγγελίες για το μέλλον του κυπριακού τουρισμού, προέβησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, σε ημερίδα για το θέμα την οποία διοργάνωσε ο ΔΗΣΥ στη Λάρνακα.

Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης αποκάλυψε ότι προωθείται θεσμική αναβάθμιση του ΚΟΤ σε Υφυπουργείο Τουρισμού μέχρι το τέλος του χρόνου. Από την άλλη, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης αναγνώρισε ότι ως χώρα αποτύχαμε να διαφοροποιήσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΚΥΠΕ, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε ένα νομοσχέδιο που θα μειώνει το διοικητικό κόστος των ξενοδοχείων και των κέντρων εστίασης», θα πρέπει να γίνει αλλαγή στην κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων που είναι αναχρονιστική, να γίνουν αλλαγές του κανονιστικού και θεσμικού πλαισίου, ενώ σημειώνεται ότι δεν υπήρξε ποτέ ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για τον τουρισμό.

Πρόσθεσε ότι «προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους, δηλαδή τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και με την πολιτική των ανοικτών αιθέρων, να αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα και να φέρουμε κόσμο στην Κύπρο. Όταν υπάρχει demand θα υπάρχει και supply» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «πρέπει να αυξήσουμε τη ζήτηση και γι’ αυτό χρειάζεται να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και λιγότερο γραφειοκρατικοί».

Από δικής του πλευράς ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης υποστήριξε πως η Κύπρος έχει χάσει την ανταγωνιστικότητα της και εξήγησε ότι από το 2001, 2002 και 2003 που ήταν χρονιές ρεκόρ, ενώ οι παγκόσμιοι αριθμοί του τουρισμού αυξήθηκαν δραματικά η Κύπρος έχει μείνει καθηλωμένη στα 2,4 – 2,5 εκατομμύρια τουρίστες. Ενώ στις αρχές του 2000 παίζαμε μόνοι μας με τον ήλιο και τη θάλασσα, βλέπουμε από το 2001 και μετά, όταν μπήκαν αγορές όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Ελλάδα, ότι αποτύχαμε ως χώρα να διαφοροποιήσουμε εκείνο που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας», είπε.

Ροη Ειδησεων

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν…

4 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Στο τμήμα δύο νεαροί – Επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε ξύλα

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες…

4 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκατοστάρι από τον πάτερ Ηράκλη για άλλη μια χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πάτερ Ηράκλης, για άλλη μια χρονιά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έστειλε το…

4 Μαΐου, 2024

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024

Η ελευθερία του Τύπου σε κρίση σε όλο τον πλανήτη λέει η ΕΣΚ

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα - ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά…

3 Μαΐου, 2024