Η ραγδαία αύξηση παιδ. πορνογραφίας στην Κύπρο σε αριθμούς

CEB1 45 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις
CEB1 114 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις

Στις 86 ανέρχονται από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο, με όλο και περισσότερους πολίτες να προβαίνουν σε τέτοιου είδους καταγγελίες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο Φως» του Ράδιο Πρώτο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης έκανε λόγο για ένα ευαίσθητο ζήτημα, δηλώνοντας ότι από πλευράς αστυνομίας γίνονται όλες οι ενέργειες για τη διερεύνησή τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Αγγελίδης, οι υποθέσεις, καθώς και οι καταγγελίες τους έχουν αυξηθεί. Ειδικότερα, το 2013 οι υποθέσεις ανέρχονταν στις 23 και ένα χρόνο μετά, το 2014, παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση, αφού οι υποθέσεις ανήλθαν στις 106.

Η αύξηση συνεχίστηκε και το 2015, με 154 υποθέσεις, ενώ πέρσι 130 κρούσματα παιδικής πορνογραφίας έφτασαν στη Δικαιοσύνη. Φέτος, ήδη, οι υποθέσεις είναι συνολικά 86.

Κληθείς να σχολιάσει τα εν λόγω δεδομένα, ο κ. Αγγελίδης είπε πως ο κόσμος πλέον καταγγέλλει τέτοιες υποθέσεις και πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλος δισταγμός όσο στο παρελθόν.

Τόνισε, εξάλλου, ότι η αστυνομία και τα μέλη της ομάδας που αναλαμβάνει τις υποθέσεις αυτές έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης και πως υπάρχει συνεχώς επικοινωνία με την Europol.

Tην ίδια ώρα, κάλεσε οποιονδήποτε έχει πληροφόρηση για τέτοια περιστατικά να τα αναφέρει έγκαιρα στην Αστυνομία, καθώς έτσι είναι πιο εύκολο για τους αρμόδιους να το χειριστούν.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, εξήγησε ότι, για ευνόητους λόγους, οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας τυγχάνουν προτεραιότητας στα Δικαστήρια.