Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

a 164 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 3447 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Της Ζαφείρως Αναστασίου:

Ακόμη κι αν έχει αυξηθεί ο αριθμός των διαζυγίων στις μέρες μας, υπάρχει κάτι όμορφο στο γάμο κι αυτό δεν είναι μόνο η συντροφικότητα. Το sotiranews, κάθισε, σκέφτηκε, ξανασκέφτηκε και κατέγραψε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους θα ήταν ωραίο να βάλεις βέρα στο δεξί..!

Εάν είσαι γυναίκα:
Ναι το γνωρίζουμε πως οι γυναίκες σήμερα εργάζονται και γενικώς έχουν γίνει πιο ανεξάρτητες, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία ήταν, είναι και θα παραμείνουν αντρική δουλειά. Να λοιπόν οι δέκα βασικότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να παντρευτεί μία γυναίκα:

1. Να έχεις κάποιο να σου αλλάζει τη 10λιτρη μπουκάλα του νερού! (Είναι βαρετή η ευλογημένη).
2. Να σου αλλάζει το λάστιχο του αυτοκινήτου (Εδώ σε θέλω καρδιά μου να τιμήσεις τα παντελόνια που φοράς).
3. Να σου ανοίγει τα βαζάκια μαρμελάδας και οποιαδήποτε άλλα μπουκαλάκια που αρνούνται τόσο επίμονα να ανοίξουν (Ακόμη και γυμναστήριο να πηγαίνετε κορούες κάποτε δεν ανοίγουν και μεν παίζετε πελλό!!!).
4. Να σκοτώνει τις κατσαρίδες, αράχνες, ανακόντα και λοιπούς ανεπιθύμητους επισκέπτες. (Εδώ για όσες επιμένετε να μείνετε ανύπαντρες σας δίνουμε ως εναλλακτική λύση το AROXOL!).
5. Nα τοποθετεί (και να κουβαλά) την ομπρέλα στην παραλία (Μιλώ εκ πείρας. Το κουβάλημα εντάξει. Αλλά το να βάλεις την ομπρέλα στην άμμο ολίγον mission impossible!)
6. Να σου ξεβουλώνει το νεροχύτη (Εναλλακτική λύση: πωλούν κάτι σκευάσματα στις υπεραγορές. Αλλά και πάλι δεν σας εγγυόμαστε εγγυημένο αποτέλεσμα).
7. Να σου αλλάζει τις λάμπες (Δεν εννοούμε να σου “αλλάζει τα φώτα”. Εννοούμε τις κανονικές τις λάμπες, Και υπάρχουν δύο ειδών λάμπες: η βιδωτή και με κλιπ. Αλλά επειδή πιθανότατα δεν θα τα καταφέρεις να πάρεις τη σωστή από την υπεραγορά, παντρέψου καλύτερα να είσαι σίγουρη. Επίσης, κάποιες φορές δεν χάλασε η λάμπα. Απλά πάτα το διακόπτη και θα ανοίξει το φως!).
8. Να έχεις κάποιο να πηγαίνεις στις διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις (γενέθλια, γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα) Πολλά σπαστικό να σε ρωτά ο κάθε άσχετος “Μα εν λοαρκάζεις να σαστείς;;;”.
9. Να έχεις κάποιο να φωνάζεις όταν έχεις τα νεύρα σου (Tα οποία είναι και συχνά).
10. Να έχεις κάποιο να σε βαστά όταν φοράς τακούνια (Δεν είσαι η Victoria Beckham που το περπατάει το 15πόντο λες και είναι converse).

Εάν είσαι άντρας:
Μπορεί φίλε μου να έχεις την εντύπωση πως δεν χρειάζεσαι γυναίκα στο πλευρό σου και πως μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου, αλλά ο Θεός αφότου έφτιαξε τον Αδάμ έφτιαξε και την Εύα. Επομένως, ακόμα και Εκείνος πίστευε πως τη χρειάζεσαι για κάποιους λόγους. Να λοιπόν οι 10 βασικότεροι λόγοι για να πάεις να την ζητήσεις που τον παπά της:
1. Να έχεις κάποιο να σε κουβαλά σπίτι όταν γίνεσαι στρακόττο (Ναι δεν βρέθηκες ως δια μαγείας σπίτι σου το επόμενο πρωί).
2. Να σε φροντίζει όταν είσαι άρρωστος (Έχετε και ένα θέμα οι άντρες με τις ασθένειες όπου τη γρίπη την βλέπετε ως ένα βήμα πριν το τάφο. Όχι δεν θα πεθάνεις γιατί αψουρίστηκες, έλεος!)
3. Να έχεις κάποια να της φωνάζεις καθώς οδηγεί (Από τα αγαπημένα σας χόμπυ. Γιατί να το στερηθείτε;)
4. Για να έχεις καθαρά πουκάμισα.
5. Διαιώνιση του είδους σας (Γνωρίζουμε για το γιο που ονειρεύεστε ο οποίος θα πάρει το όνομα του μπαμπά σας και θα συνεχίσει έτσι την παράδοση η οποία κρατάει χρόνια κτλ, κτλ, κτλ…)
6. Να σε συμμαζεύει (Έχεις μια τάση να πετάς τα ρούχα και γενικώς τα πράγματα σου δεξιά και αριστερά. Υπάρχει ένα πράμα που ονομάζεται κρεμάστρα. Δοκίμαστο καμιά φορά, δεν είναι κακό).
7. Να σου πλένει (Υπάρχει κρίση για να πάρεις οικιακή βοηθό).
8. Να σου καθαρίζει (Υπάρχει κρίση για να πάρεις οικιακή βοηθό).
9. Να σου μαγειρεύει (Υπάρχει κρίση για να πάρεις οικιακή βοηθό και επίσης κανεί να σε ταΐζει η μάμμα σου!).
10. Να έχεις κάποια να πηγαίνεις στις διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις (γενέθλια, γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα) όταν όλοι οι φίλοι σε έχουν εγκαταλείψει γιατί μπήκαν στο κλαμπ των παντρεμένων.

Υπάρχει επίσης και η αγάπη αλλά δεν θα την αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο. Γιατί η αγάπη ούτε πλένει, ούτε σιδερώνει, ούτε ξεβουλώνει το νεροχύτη, ούτε επισκευάζει ηλεκτρικές συσκευές, ούτε έρχεται μαζί σου στα γενέθλια της αρφότεχνής σου. Τέλοσπάντων, η αγάπη σαν να και είναι λίγο υπερεκτιμημένη. Άτε καλό χειμώνα να ‘χουμε!