"Ανόρθωση" στα εύκολα, "Ανορθωσάρα" στα δύσκολα

blogger image 1359164330 Α-Δέξιος

Του Μάριου Αδάμου:
Τι είναι για εμάς η Ανόρθωση Αμμοχώστου;
Δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ στοίχημα στο ποδοσφαιρικό κουπόνι του Σαββάτου.
Δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ ακριβοπληρωμένοι σταρ, γκλάμουρ δείπνα και εκδηλώσεις.
Δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ, μόνο πρωταθλήματα, κύπελλα και πορείες στην Ευρώπη.
Δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ, ο τάδε ή ο δείνα ο παράγοντας.
Δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ, συμφέροντα, όχημα αυτοπροβολής, διαφήμισης και πασαρέλα.
Η Ανόρθωση για εμάς, είναι το σωματείο που ιδρύθηκε παίρνοντας τα’ όνομα του από την Ανορθωτική κυβέρνηση του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου στην μητέρα πατρίδα το 1911.
Η Ανόρθωση για εμάς, είναι τ’ αποδυτήριο του ΓΣΕ και το οίκημα μας στην Αμμόχωστο, όπου ορκίζονταν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ.
Η Ανόρθωση για εμάς, είναι ο Κυριάκος Μάτσης, ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Αντώνης Παπαδόπουλος και τόσοι άλλοι οι οποίοι«ποτέ από το χρέος μη κινούντες» υπήρξαν «δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις»
Η Ανόρθωση για εμάς, είναι ο Αντώνης Καράς και το πλήθος στις ξύλινες κερκίδες στο Δασάκι της Άχνας με τις γαλανόλευκες τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς.
Η Ανόρθωση για εμάς, είναι οι ξύλινες κερκίδες στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η προσμονή της Κυριακής τα παιδικά μας χρόνια ν΄ακούσουμε από το ράδιο τα κατορθώματα του Φοίβου και των άλλων παιδιών που μάτωνα τη φανέλα.
Η Ανόρθωση για εμάς, είναι οι υψωμένες γροθιές του Τιμούρ στην Τραπεζούντα
Ανόρθωση για εμάς είναι η 8η Ιουνίου 1958, η ανατίναξη του οικήματος μας στην Αμμόχωστο και η απάντηση του Απόστολου Οικονομίδη, προέδρου του σωματείου : ««Πλανάσθε. Το πνεύμα της Ανορθώσεως δενπτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται. Δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της». 
Τέλος η Ανόρθωση για εμάς, είναι μέρος της ζωής μας και η ίδια η Αμμόχωστος.
Ανόρθωση προσφυγομάνα, Κυρά κι Αρχόντισσα δε θα σε αφήσουμε μόνηΓιατί είναι εύκολο να είσαι Ανόρθωση στα εύκολα, αλλά δύσκολο να παραμένει ΑΝΟΡΘΩΣΑΡΑ στα δύσκολα.
Ψηλά το κεφάλι αδέρφια. Μαζί θα καθαρίσουμε τον στάβλο του Αυγεία.

blogger image 1359164330 Α-Δέξιος