Στον αέρα η διόρθωση των Νέων Ελληνικών

a 130 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6619 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Δεν τα βρίσκουν οι διορθωτές

Στον αέρα βρίσκεται η διαδικασία διόρθωσης του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών. Του μαθήματος με το οποίο έκαναν πρεμιέρα οι Παγκύπριες εξετάσεις την περασμένη Παρασκευή και στο οποίο εξετάστηκαν 9.631 υποψήφιοι… 

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στο ίδιο το γραπτό, αλλά και στον τρόπο που αυτό ήταν δομημένο. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί κοινή συνισταμένη ανάμεσα στους ίδιους τους διορθωτές που θα αναλάβουν να βαθμολογήσουν τα γραπτά χιλιάδων υποψηφίων.

Όπως πληροφορείται ο «Π», το πρόβλημα με τα γραπτά διαπιστώθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πρώτη συνάντηση θεματοθετών-διορθωτών, όπου και έπρεπε να γίνει δοκιμαστική διόρθωση γραπτών και να ετοιμαστούν οι σχετικές οδηγίες -ως είθισται κάθε χρόνο- με βάση τις οποίες θα πρέπει να διορθωθούν τα γραπτά όλων των υποψηφίων. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση 100 διορθωτές διόρθωσαν δοκιμαστικά τέσσερα γραπτά και ακολούθως ετοιμάστηκαν οδηγίες βάσει των οποίων θα γινόταν η διόρθωση.

Χθες, ωστόσο, οι εν λόγω οδηγίες αποσύρθηκαν αφού υπεύθυνοι επιθεωρητές διαπίστωσαν μεγάλες αποκλίσεις στις δοκιμαστικές βαθμολογήσεις των γραπτών. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι διορθωτές είχαν βαθμολογήσει γραπτό με 65/100, άλλοι με 85/100 και άλλοι με 90/100. Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε και της διάστασης απόψεων ανάμεσα σε διορθωτές, επιθεωρητές, αλλά και σε στελέχη του ιδίου του Υπ. Παιδείας ως προς τη σωστή λύση του γραπτού και ειδικότερα του «αδίδακτου κειμένου» που περιλαμβανόταν στο εξεταστικό δοκίμιο, αποφασίστηκε να μην ξεκινήσει η κανονική διόρθωση. Ορίστηκε μάλιστα νέα συνάντηση για σήμερα το μεσημέρι, με στόχο να βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος διόρθωσης.

Αναμένεται δε να υποβληθεί εισήγηση ώστε η διόρθωση να μην είναι τόση αυστηρή και οι οδηγίες που θα δοθούν στους διορθωτές να είναι πιο «χαλαρές».

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ