Πολιτικοί πρόσφυγες απειλούσαν να πέσουν από Πυροσβεστικό Σταθμό στη Δεκέλεια

CEB1 33 Ειδήσεις, Λάρνακα, Νέα Αμμοχώστου
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε χθες σε κλήση για διάσωση τριών πολιτικών προσφύγων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 16.51 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την διάσωση τριών πολιτικών προσφύγων οι οποίοι ανέβηκαν στον πύργο του Πυροσβεστικού Σταθμού εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και απειλούσαν να αυτοκτονήσουν.

CEB1 1581 Ειδήσεις, Λάρνακα, Νέα Αμμοχώστου

Ανταποκρίθηκε Υδραυλική Τηλεσκοπική Πλατφόρμα από τον Σταθμό Ορόκλινης και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις η ώρα 19.39 οι δύο κατέβηκαν από μόνοι τους ενώ ο τρίτος ο οποίος παρουσίαζε πρόβλημα στο πόδι, διασώθηκε με την χρήση Υδραυλικής Τηλεσκοπικής Πλατφόρμας.

Το τελευταίο 24ωρο, η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 24 κλήσειςγια βοήθεια, 18 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις μεταξύ των ωρών 06.00 της 20ης και 06.00 της 21ης Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή βόρεια του χωριού Κοιλάνι στη Λεμεσό έκαψε ένα εκτάριο περίπου από χαμηλή άγρια βλάστηση.Η ώρα 15.36 λήφθηκε το μήνυμα για την πυρκαγιά και αμέσως ανταποκρίθηκαν τρία Πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αγίου Ιωάννη και ένα από τον Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη. Ανταποκρίθηκε επίσης ένα Πυροσβεστικό του Τμήματος Δασών.Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.14. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Επίσης, η ώρα 17.51 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε οικία στην περιοχή Παναγιά των αμπελιών στη Αραδίππου, Λάρνακα.

Ανταποκρίθηκαν τρία Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Σταθμό Λάρνακας και η ώρα 18.15 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εξοχική διώροφη κατοικία στην πιο πάνω περιοχή.

Η πυρκαγιά η οποία προκάλεσε ζημιές ύψους πέντε περίπου χιλιάδων ευρώ οφείλεται σε υπερθέρμανση και βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική εγκατάσταση και συγκεκριμένα σε πίνακα ρύθμισης της λειτουργίας ηλεκτροτουρπίνων.

Επιπλέον, η ώρα 05.45 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε τζαμί στο χωριό Δένεια στη Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκαν τρία Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Σταθμό Λακατάμειας και η ώρα 06.32 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη ξύλινη στέγη, άδειου πετρόκτιστου τζαμιού. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Τέλος, η ώρα 05.36 λήφθηκε μήνυμα για ανταπόκριση ομάδας διάσωσης σε τροχαία σύγκρουση στο δρόμο Αυγόρου προς Φρέναρος στην Αμμόχωστο. Ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τον Σταθμό Αμμοχώστου και η ώρα 05.58 το επεισόδιο τέθηκε υπό έλεγχο.Στρατιώτης 19 χρονών αποπαγιδεύτηκε από όχημα του το οποίο αφού παρέκκλινε της πορείας του χτύπησε σε δέντρο.Ακολούθως τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και παραδόθηκε στο προσωπικό ασθενοφόρου και μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ