Ανησυχίες για δίαυλο αεροσκαφών στη Σωτήρα

a 21 Ειδήσεις
Τις έντονες ανησυχίες του για τη δημιουργία διαύλου προσγείωσης μικρών αεροσκαφών στην περιοχή της Σωτήρας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, εκφράζει με χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Σωτήρας.

a 1124 Ειδήσεις

Ιδιωτική εταιρεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΤΕΚ, έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εκμίσθωση κρατικής γης για τη δημιουργία διαύλου που θα έχει αρνητικές επιδράσεις όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στο περιβάλλον της περιοχής.

Τα μικρά αεροσκάφη, προστίθεται, πετούν σε χαμηλά υψόμετρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ηχορύπανση, η οποία, χωρίς καμία αμφιβολία, θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή που είναι κατά κύριο λόγο τουριστική.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Γεωργίας, ο ΣΤΕΚ κάνει έκκληση όπως μη παραχωρηθεί άδεια για τη δημιουργία του διαύλου, ειδικά στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, όπου ο τουρισμός αποτελεί τον βασικότερο τομέα δραστηριότητας.

Αυτού του είδους τα έργα, αναφέρεται στην επιστολή, εγκυμονούν κινδύνους που υποβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν και υποσκάπτουν την τουριστική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Σωτήρας, παράλληλα, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερες ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα επιφέρει τέτοιου είδους έργο στο δάσος Αγίου Αντωνίου, καθώς και το ότι το έργο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί κοντά σε οικιστική περιοχή και ότι θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς την αποφυγή τέτοιου φαινομένου.

SotiraNews