Φοβούνται για συλλήψεις στον Δήμο Σωτήρας μετά το σκάνδαλο με το Αποχετευτικό Σωτήρας

a 82 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1308 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σοβαρές παρατυπίες και “μνημείο κακοδιαχείρισης” διαπιστώνει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας σε χθεσινή επιστολή του προς τον Δήμο Σωτήρας αναφορικά με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Σωτήρας Αμμοχώστου (Σ.Α.Σ.Α). Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, στον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις σχετικά με τις συμπράξεις και τις εργολαβίες του Σ.Α.Σ.Α, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους. Παράλληλα, ο Γενικός Ελεγκτής μέσω του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εξουσιοδοτείται όπως διενεργήσει απρόοπτους ελέγχους για να διαπιστώσει κατά πόσο το Σ.Α.Σ.Α εμπίπτει σε κακοδιαχείριση.
Σύμφωνα πάντα με αξιόπιστη πηγή, αυτή τη στιγμή, παρά την αργία της ημέρας, υπάλληλοι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας βρίσκονται στο Δημαρχείο Σωτήρας, διενεργώντας ελέγχους σε προκηρύξεις προσφορών και πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η υπόθεση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους του Γενικού Ελεγκτή για τα Συμβούλια Αποχετεύσεων παγκύπρια, μετά τις υποθέσεις των Συμβουλίων Αποχετεύσεων Πάφου, Λάρνακας και Λευκωσίας. Επισημαίνεται, δε, στην έκθεσή του πως οι εργασίες που διεξάγονται στο Σ.Α.Σ.Α είναι σχεδόν εικονικές, αφού δεν διενεργούνται ούτε καν οι απαραίτητες εργασίες. Τονίζεται, παράλληλα, στην πολυσέλιδη έκθεση, πως ενδεχόμενη σύνδεση του Σ.Α.Σ.Α με το δίκτυο αποχέτευσης θα “έπνιγε” τη Σωτήρα στα νερά της αποχέτευσης.

Επίκεινται συλλήψεις

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με τον Γενικό Ελεγκτή, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν συλλήψεις και μάλιστα ίσως και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως το Αποχετευτικό Σύστημα Σωτήρας Αμμοχώστου (Σ.Α.Σ.Α) απειλεί να πνίξει τη Σωτήρα σε δυσοσμία, σαν άλλοι “Στάβλοι του Αυγεία”.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, καθώς από στιγμή σε στιγμή αναμένονται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και έκδοσης υπόπτων ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Αναμένεται προκήρυξη εκλογών

Σύμφωνα πάντα με έμπιστες πληροφορίες, ο Υπουργός Εσωτερικών ήδη μελετά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, εάν και εφόσον τα πράγματα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, με επακόλουθο την κατάργηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

SotiraNews