Πεντάστερα ξενοδοχεία… αχούρια στην επαρχία Αμμοχώστου

a 54 Ειδήσεις
a 2260 Ειδήσεις

Στα δικαστήρια βρίσκεται ο ΚΟΤ με τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή Ελεύθερης Αμμοχώστου, για τα οποία ήδη έχουν καταγραφεί δεκάδες παράπονα σε σχέση με την καθαριότητα αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, όπως ανέφερε ο ‘Α τουριστικός λειτουργός του ΚΟΤ, Κυριάκος Κυριάκου, ο Οργανισμός, προχώρησε στην ανάκληση της άδειας γνωστού καταλύματος στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληροί τα κριτήρια για τη λειτουργία του και εξασφάλισε από δικαστήριο την έκδοση διατάγματος για αναστολή της λειτουργίας του. Το κατάλυμα, ωστόσο, συνεχίζει να λειτουργεί παρά την ανάκληση της άδειάς του. Ως εκ τούτου, ο ΚΟΤ προχωρεί με παρακοή διατάγματος δικαστηρίου.

«Δεν μπορεί να παρέμβει ο ΚΟΤ»

Στη συνέχεια ο κ. Κυριάκου κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα που αφορούν την ξενοδοχειακή μονάδα, τόνισε ότι ο ΚΟΤ δεν μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες του καταλύματος σε περίπτωση που ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω, καθως όπως είπε το κατάλυμα λειτουργεί παράνομα. Παράλληλα, κάλεσε το κοινό όπως επισκέπτεται την ιστοσελίδα του ΚΟΤ στην οποία βρίσκονται αναρτημένα όλα τα καταλύματα. Επίσης, είπε, πληροφορίες μπορούν να δοθούν καλώντας το τηλέφωνο 22 691 100.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου έχει ανακληθεί η άδεια και άλλων καταλυμάτων, μεταξύ των οποίων και επαύλεων .

Τέλος, ανέφερε ότι οι πελάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν επισκέπτονται ιστοσελίδες αφού στο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις πληρωμής ανύπαρκτου καταλύματος σε ιστοσελίδα που στη συνέχεια… εξαφανίστηκε.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες πως ο ΚΟΤ ετοιμάζει και στέλνει στα δικαστήρια και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ξενοδοχείων με προνομιακές θέσεις στη θάλασσα του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας.

(Φωτογραφία Αρχείου)
Πηγή: SigmaLive