Δημόσια αργία η Τρίτη: Ποιοι δεν θα εργαστούν

a 59 Ειδήσεις
a 3349 Ειδήσεις

Δημόσια αργία κηρύσσεται η Τρίτη, 19 Νοεμβρίου εξαιτίας της κηδείας του αειμνήστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη. Οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα παραμείνουν κλειστές ενώ το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μόνο την Τρίτη.

Σε ότι αφορά τις Τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Τράπεζα ευνοεί την κήρυξη της Τρίτης και ως τραπεζικής αργίας, ωστόσο η τελική απόφαση εναπόκειται στο υπουργείο οικονομικών

Σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, η ΟΕΒ τονίζει πως αν και η Τρίτη δεν είναι αργία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η Ομοσπονδία θα δώσει οδηγίες προς τους εργοδότες να διευκολύνουν όσους ιδιωτικούς υπαλλήλους επιθυμούν να μεταβούν στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, ανέφερε ότι η ΟΕΒ κάλεσε σε συνεδρία το αρμόδιο συλλογικό της σώμα τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει τις ενέργειας της. Πρόσθεσε πως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη γνωστοποιηθούν στους εργοδότες.