Εγγραφές μαθητών δημοτικού με… λογαριασμό της ΑΗΚ

a 126 Ειδήσεις
a 1615 Ειδήσεις

Το διήμερο 8 και 9 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών στα νηπιαγωγεία και σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και, όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε ως στόχο την αυστηρή τήρηση των εκπαιδευτικών περιφερειών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο προς τα σχολεία, καλεί τους διευθυντές να προβούν σε αυστηρό έλεγχο στις διευθύνσεις των σπιτιών των μαθητών που παρουσιάζονται για εγγραφή. Ταυτόχρονα, ζητά από τους γονείς να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο διαμονής τους.

Ειδικότερα, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν δύο λογαριασμούς και συγκεκριμένα έναν σκυβάλων και έναν ηλεκτρικού ρεύματος, που να αποδεικνύουν την οδό κατοικίας του μαθητή.

Εάν υπάρχουν περιπτώσεις γονιών που ενοικιάζουν κατοικία και δεν είναι δυνατόν να προσκομίσουν λογαριασμό σκυβάλων, τότε θα πρέπει να παρουσιάσουν ενοικιαστήριο έγγραφο.

Το Υπουργείο προνόησε και για τους γονείς που μένουν στο ίδιο σπίτι με τον παππού και τη γιαγιά ή άλλους συγγενείς και ως εκ τούτου δεν έχουν στο δικό τους όνομα τους δύο λογαριασμούς. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει:

1) να ετοιμάσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναγράφουν με ποιους διαμένουν και από πότε,
2) να υπογράφουν οι γονείς του παιδιού και οι συγγενείς των γονιών με τους οποίους διαμένουν και
3) να πιστοποιείται η συγκεκριμένη δήλωση από τον κοινοτάρχη ή δήμαρχο.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν εντός της πιο πάνω περιόδου και δεν θα υπάρξει νέα περίοδος εγγραφών. Συνεπώς, νέες εγγραφές ή μετεγγραφές θα γίνονται δεκτές μόνο για παιδιά που για εύλογη αιτία δεν ήταν δυνατό να εγγραφούν εντός του χρονοδιαγράμματος.

Επίσης, τονίζεται ιδιαίτερα στους γονείς ότι όσοι αδιαφορήσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους θα υποχρεώνονται να τα εγγράψουν στο πλησιέστερο σχολείο της περιοχής τους στο οποίο δεν θα δημιουργείται πρόβλημα στη στελέχωση. Βάσει των σχετικών οδηγιών, σε κανένα σχολείο δεν θα εγκρίνονται επιπλέον τμήματα από αυτά που προκύπτουν από τις εγγραφές του Ιανουαρίου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά, οποιασδήποτε εθνικότητας, που διαμένουν στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη παραμονή των γονιών τους στη χώρα.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ