Κους-κους της ημέρας: Ο Σωτηρκάτης που αλείφει το ψωμί με χαβιάρι…

Κους κουςτηςημέρας Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου
Κους κουςτηςημέρας Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Αποκαλύπτει η Κατίνα:

Κια αφού φάγατε τον Χριστουγεννιάτικο αγλέορα αγαπητοί μου αναγνώστες, χωνέψατε λίγο από τις εορταστικές κραιπάλες, η Κατίνα σας είναι και πάλι κοντά σας για να σας ψιθυρίσει όλα τα πικάντικα κους-κους της Σωτήρας και των περιχώρων, όσα βλέπουμε και όσα ακούμε…

Οι “Κουβέντες του Καφενέ”, λοιπόν, όπως ονομάζεται η Κυριακάτικη στήλη μας, έχει πολλά να σας πει και αυτή την Κυριακή.

Ο επιχειρηματίας και το χαβιάρι:
Βρεθήκαμε, που λέτε, σε ένα από τα πολλά τραπέζια των ημέρων στη Σωτήρα. Είδαμε εκεί πολλούς γνωστούς κοσμικούς και κοσμικές της Σωτήρας, επιχειρηματίες, διασημότητες του χωριού και τα λοιπά. Όλα τα φώτα, όμως, έκλεψε γνωστός επιχειρηματίας της Σωτήρας, ο οποίος διατηρεί κέντρο αναψυχής σε τουριστική περιοχή της επαρχίας μας. Ο συγκεκριμένος κύριος -ονόματα δε λέμε- θέλοντας να επιδείξει την οικονομική του άνεση, έτρωγε χαβιάρι με σαμπάνια. Το καλύτερο, όμως, κομμάτι της όλης σκηνής, ήταν το ότι έπαιρνε το πανάκριβο ομολογουμένως χαβιάρι και το άλειφε με το μαχαίρι πάνω σε μία φέτα “σπιθκιάσιμο” ψωμί και το έτρωγε όπως τρώμε το βούτυρο με τη μαρμελάδα!!

Το Δημοτικό συμβούλιο προσφέρει στους άπορους:
Το ευχάριστο των εορτών ήταν μία είδηση που διαβάσαμε σε όλες τις εφημερίδες της περασμένης εβδομάδας, η οποία έλεγε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε ομόφωνα την αποκοπή 2 χιλιάδων ευρώ συνολικά από την αντιμισθία του σώματος η οποία θα διατεθεί για τις άπορες οικογένειες της Σωτήρας. Μία ομολογουμένως αξιέπαινη απόφαση που θα απαλύνει λίγο τον πόνο των άπορων οικογενειών της Σωτήρας, οι οποίες φτάνουν σε αριθμό τις 75!

Η φωτογραφία της ημέρας:
Η παρακάτω φωτογραφία μας εστάλη από ένα φίλο από την πρωτεύουσα των Κοκκινοχωρίων. Δεν προέρχεται από τη Σωτήρα, αλλά είναι κάτι που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε οποιοδήποτε σπίτι του χωριού μας. Απολαύστε την υπεύθυνα!!!

piclab Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου