Ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο

a 55
a 3522

Τον 562ο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του θα δώσει ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο και στο κλειστό «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» της Λευκωσίας, την ερχόμενη Παρασκευή (21:30) κόντρα στη Laboral Kutxa.

Οι «πράσινοι», που έχουν μακρά παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στη «Γηραιά Ήπειρο» πριν από 52 χρόνια και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1961-1962 κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να δώσει τον 562ο ευρωπαϊκό του αγώνα στην Λευκωσία και ήδη μετρά 6 κατακτήσεις τροπαίων Euroleague και 11 παρουσίες σε φάιναλ φορ! Επίσης έχει 366 νίκες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι 5ος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το ποσοστό επιτυχίας του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αγγίζει το 66%… Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» έχουν 366 νίκες, 2 ισοπαλίες και 193 ήττες.

Στη μακρά παρουσία του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει συνολικά 44.437 πόντους, τους περισσότερους από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Όπως επίσης έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (48), τους περισσότερους αγώνες (561) και τις περισσότερες νίκες (366) από κάθε άλλη ελληνική ομάδα!

Σε ό,τι αφορά την αντίπαλό του, ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει για 15η φορά στην ιστορία του την Laboral Kutxa. Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός μετρά 9 νίκες έναντι 5 της ισπανικής ομάδας.