Μάθετε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με το αλουμινόχαρτο

Μικρά Μυστικά

Αν νομίζατε ότι το αλουμινόχαρτο υπάρχει μόνο για περιτύλιγμα, τότε κάνετε λάθος. Διαβάστε 15 έξυπνα κόλπα που θα σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη…

Το αλουμινόχαρτο έχει πολλές χρήσεις, και να μερικές:

1. Αντί για σύρμα που τρίβετε τις κατσαρόλες, φτιάξτε μπαλίτσα με ήδη χρησιμοποιημένο αλουμινόχαρτο και τρίβετε, κατσαρόλες, τηγάνια, κλπ.
2. Για να κάνετε το σιδέρωμα πιο γρήγορο και πιο οικονομικό, βάλτε αλουμινόχαρτο κάτω από την τσόχα σιδερώματος. Οταν σιδερώνετε χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέρος της θερμότητας απορροφάται από την σιδερώστρα κι έτσι αναγκάζεστε να κάνετε την ίδια κίνηση πολλές φορές, μέχρι να γίνει σωστό το σιδέρωμα. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά την θερμότητα, κι έτσι το σιδέρωμα γίνεται πιο γρήγορα. Εκτός των άλλων, μ’ αυτό τον τρόπο, γίνεται και εξοικονόμηση ενέργειας.
3. Αν το σίδερο ‘κολλάει’ και δεν γλιστράει πάνω στο ρούχο που σιδερώνουμε, το περνάμε πάνω από αλουμινόχαρτο.
4. Για να μαλακώσουμε την καφέ ζάχαρη. Τυλίγουμε τη ζάχαρη στο αλουμινόχαρτο και ζεσταίνουμε στο φούρνο
5. Στη μαγειρική, όταν φτιάχνουμε τάρτες ή πίτσες, σκεπάζουμε τις άκρες για να μη καούν
6. Για να διατηρείται ο φούρνος καθαρός. Βάλτε αλουμινόχαρτο στη σχάρα (όχι στο πάτωμα του φούρνου ) και από πάνω το φαγητό που φτιάχνετε. Ετσι όταν χυθούν φαγητά δεν θα λερώσουν τον φούρνο
7. Για να διώξετε τα πουλιά από τα δέντρα σας. Κόψτε αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και στερεώστε σε κλαρια αφήνοντας να κυματίζουν. Η αντανάκλαση και ο θόρυβος θα απομακρύνουν τα πουλιά.
8. Χάσανε την λάμψη τους τα ασημένια κουταλάκια σας; Μη στεναχωριέστε, γιατί υπάρχει τρόπος να διορθώσετε το κακό που σας βρήκε:
– Τυλίξτε τα κουταλάκια σε αλουμινόχαρτο.
– Βάλτε τα σε κατσαρόλα
– Σκεπάστε με νερό
– Προσθέστε χοντρό αλάτι
– Βράστε για 5 λεπτά
– Οταν το νερό γίνει χλιαρό, βγάλτε τα κουταλάκια και από την κατσαρόλα και από το αλουμινόχαρτο και ξεπλύνετε τα με νερό…. Τα κουταλάκια σας θα λάμπουν ενώ το αλουμινόχαρτο θα έχει γίνει κατάμαυρο!br />
9. Για να μη λιώνει και γίνεται πουρές το πράσινο σαπούνι. Το πράσινο σαπούνι, όταν αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε και το ακουμπήσουμε στο νιπτήρα αρχίζει να λιώνει και να γεμίζει κι ο τόπος. Αν όμως το ακουμπήσουμε πάνω από αλουμινόχαρτο…. το σώσαμε…
10. Για να μεταφέρετε έπιπλα πάνω σε μοκέτα. Η μεταφορά επίπλων αν υπάρχει μοκέτα στο πάτωμα, δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί τα έπιπλα δεν γλιστράνε τόσο εύκολα όσο σε γυμνό πάτωμα. Βάζοντας στα ποδαράκια του έπιπλου αλουμινόχαρτο, θα γλιστράνε πιο εύκολα.
11. Μπαλίτσες από αλουμινόχαρτο στο στεγνωτήριο ρούχων.
12. Το ψαλίδι σας έχει πάψει να “αποδίδει” κι είστε έτοιμοι να αγοράσετε καινούργιο;… όχι βέβαια, αφού ανέξοδα θα το ακονίσετε και θα το κάνετε να κόβει τέλεια.
Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και διπλώστε το στα 4. Με το ψαλίδι σας, αρχίστε να κόβετε λεπτές μακρόστενες φετούλες από το διπλωμένο αλουμινόχαρτο…..και το ψαλίδι είναι έτοιμο!
13. Για να γυαλίσουμε αντικείμενα ή επιφάνειες από χρώμιο
14. Για να καθαρίσουμε τη σχάρα του γκρίλ στο φούρνο ή την ψησταριά
15. Βάλτε αλουμινόχαρτο στην κεραία του router για να “επεκταθεί” το ασύρματο δίκτυο

Πηγή: meacolpa