Το τατουάζ της τρέλας και η… παράνοια με Τζίμη

a 4
Του Γιώργου Σαζεΐδη:

Για τα δικά τους (οικονομικά) δεδομένα οι δύο μετεγγραφές υπερβαίνουν τα όρια του προϋπολογισμού τους. Οι Φερνάντο Καβενάγκι και Δημήτρης Χριστοφή (αν ντυθεί στα πράσινα) θα είναι τα δύο πιο λαμπερά αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας αντίστοιχα, στη θερινή μετεγγραφή περίοδο. Δύο ποδοσφαιριστές, που σίγουρα θα ανεβάσουν επίπεδο τους «αιώνιους» και αναμένεται να προσφέρουν στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας στα γήπεδά μας.

a 1072

Ο ένας, επιθετικός που έχει το γκολ στο… αίμα του και ο άλλος, εξτρέμ που αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του. Τα πλεονεκτήματα των δύο μετεγγραφών είναι σαφώς περισσότερα από τα μειονεκτήματά τους και αν ο πρότερός τους βίος συνεχιστεί, τότε οι ομάδες τους μόνο κερδισμένες θα καμαρώνουν για τα αποκτήματά τους.

Το τατουάζ της τρέλας και η… παράνοια με Τζίμη
Ο 31χρονος Αργεντινός επιθετικός είναι κλασική περίπτωση ποδοσφαιριστή από τη Λατινική Αμερική. Με μακρύ μαλλί, πολλά τατουάζ (το τελευταίο που χτύπησε απεικόνιζε τον εαυτό του να φιλά το Κόπα Λιμπερταδόρες που σήκωσε με τη Ρίβερ Πλέιτ πριν από έναν μήνα) και τρέλα, κάμποση τρέλα που πηγάζει από το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του. Έχω την άποψη πως μόλις αρχίσει να τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα, θα γίνει σύνθημα στα χείλη των πορτοκαλί (αν δεν έγινε ήδη), αφού πάντοτε η σχέση του με τους ένθερμους υποστηρικτές των ομάδων που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετική.

Αυτό, όμως, που έγινε στην Αργεντινή πριν από μία δεκαετία δεν έχει προηγούμενο. Σε ηλικία 20 χρονών έγινε πρώτο θέμα στις εφημερίδες της πατρίδας του, όχι όμως για τα αθλητικά του επιτεύγματα. Τότε, ο «Καβιγκόλ» είχε αφήσει τη Ρίβερ Πλέιτ για να μετακομίσει στη Σπαρτάκ Μόσχας και με την επιστροφή του, τον χειμώνα στην Αργεντινή, άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

Γνήσιο τέκνο των «μιγιονάρος», δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο «Μονουμεντάλ», να πάρει θέση ανάμεσα στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ρίβερ, να τραγουδά συνθήματα και να αντιδρά ως ένας από αυτούς. «Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό, αλλά δεν μπορούσα γιατί βρισκόμουν μέσα στο γήπεδο. Δεν ήταν οι οπαδοί που με προσκάλεσαν, αλλά εγώ ο ίδιος τους πήρα τηλέφωνο για να με δεχθούν ανάμεσά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και ποσώς τον ένοιαξε που η κριτική εις βάρος του πήγε… σύννεφο. Θα αργήσει, λοιπόν, να γίνει ο νέος αγαπημένος του νότιου πετάλου;

Από την άλλη, μία διαφορετική τρέλα. Όχι του ποδοσφαιριστή, αλλά του κόσμου της Ομόνοιας που κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να ντύσει τον Χριστοφή στα πράσινα και φυσικά να μην τον δει με τη φανέλα άλλης ομάδας (ΑΠΟΕΛ). Αν αυτό δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο γεγονός, σίγουρα θα γραφτεί στην ιστορία.

Η ανταπόκριση των φίλων του «τριφυλλιού» είναι τεράστια και η επιθυμία να δώσουν από το υστέρημά τους για να επιστρέψει στην Κύπρο ο Τζίμης, αγγίζει το όριο της… παράνοιας. Από χθες το πρωί όλες οι ιστοσελίδες και τα social media γέμισαν με αποδείξεις από τις καταθέσεις που έγιναν στον λογαριασμό που άνοιξαν εξωδιοικητικοί φίλοι των πρασίνων, για να μαζευτεί το ποσό του συμβολαίου του. Τους αδικεί, όμως, κανείς;

Ο Χριστοφή είναι ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει επίπεδο την Ομόνοια και στην καλή του μέρα είναι ικανός να κερδίσει ένα παιχνίδι από μόνος του. Γρήγορος, διεισδυτικός, δυνατός, με καλό σουτ και ευχέρεια να αγωνιστεί τόσο στα δύο άκρα της επίθεσης, όσο και στην κορυφή, θα διώξει πολλές (επιθετικές) έγνοιες από το μυαλό του Κώστα Καϊάφα.

Η τελευταία του σεζόν (2012-2013) στην Κύπρο, χαρακτηριστική του ταλέντου του, πήρε από το χέρι την παραπαίουσα τότε ομάδα και της χάρισε την έξοδο στην Ευρώπη. Το γεγονός πως στο τελευταίο παιχνίδι οι συμπαίκτες του τον σήκωσαν στους ώμους τους λέει πολλά. Άσε που ενδεχόμενη επιστροφή θα έχει και άλλα παράπλευρα οφέλη για τον σύλλογο, όπως οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, των επίσημων εμφανίσεων και φυσικά θα διώξει μακριά τη μουρμούρα και την γκρίνια.

Πηγή: Goal