Ξανά στα Δικαστήρια Χριστόφιας – Μιλτιάδης

11miltisChristofias Ειδήσεις
11miltisChristofias Ειδήσεις

Μέσω δικαστικών κλητήρων και δικηγόρων διεξάγεται πλέον η «επικοινωνία» μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του άλλοτε στενού του φίλου και εργολάβου Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο οποίος διεκδικεί αποζημιώσεις από τον Δημήτρη Χριστόφια για δεύτερη φορά.

Πέραν της διαφοράς που ανέκυψε ως προς το κατά ποσόν πληρώθηκε ή μη η εταιρεία του κ. Νεοφύτου για εργασίες που εκτέλεσε στο σπίτι του προέδρου στη Λευκωσία και στο εξοχικό του στο Κελλάκι, τώρα εγείρεται και θέμα διεκδικήσεων για το γεγονός ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου καλείται να καταβάλει ποσόν €2 εκατ. για δάνειο της Ομόνοιας στο οποίο ο ίδιος ήταν εγγυητής.

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος κινδυνεύει να δει περιουσιακά του στοιχεία να εκποιούνται σε περίπτωση κατά την οποία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως εγγυητής στο δάνειο των €2 εκατ., θεωρεί ότι γι’ αυτό ευθύνεται και ο Δημήτρης Χριστόφιας και γι’ αυτό, σε περίπτωση κατά την οποία χάσει την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η ρωσική τράπεζα που παραχώρησε το δάνειο, θα επιδιώξει όπως μέρος της οφειλής καταβληθεί από τον Δημήτρη Χριστόφια.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ούτε εγγυητής ήταν, ούτε και άλλη σχέση φέρεται να είχε με τη σύναψη δανείου, απορρίπτει σύμφωνα με πληροφορίες τις διεκδικήσεις Νεοφύτου, τις οποίες θεωρεί εξωπραγματικές.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ