Οικολόγοι: Ο εκνευρισμός του Προέδρου Χριστόφια φανερώνει ενοχή

a 153 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 5967 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Τί είπαν για την αντίδραση του Δ. Χριστόφια στις αναφορές του Γαλανού

Εκπληξη από την “εκτός ορίων και πρωτοφανή αντίδραση” του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στις λογικές και “δικαιολογημένες αναφορές” του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού στη ψεσινή αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια, εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών…

“Ο κ. Χριστόφιας, με το γνωστό πλέον οργίλο ύφος του, με εκνευρισμό που φανερώνει ενοχή και τις προκλητικές αναφορές του, μετέτρεψε μια καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση σε μια προσωπική παράσταση πολιτικής μισαλλοδοξίας. Το show συμπλήρωσαν οι γνωστοί πλέον-πλην όλο και πιο λιγοστοί-χειροκροτητές”, ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η κ. Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοστόμου, οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Γαλανός είχε απόλυτο δίκαιο.

“Η οικονομική κρίση που περνά ο τόπος και η υπαγωγή μας στο μηχανισμό στήριξης, εγκυμονούν κινδύνους για το Κυπριακό, περιορίζουν τις δυνατότητες επιτυχούς αντιμετώπισης των τουρκικών μεθοδεύσεων και αφοπλίζουν την Κύπρο και την Ελλάδα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Απλή λογική αρκεί, για να αντιληφθεί ακόμα και ένας μέτριος πολιτικός, αυτή την αλήθεια”, πρόσθεσε.

Σε σχέση με μη αξιοποίηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυβέρνηση για να προωθηθεί το Κυπριακό και πιο ειδικά το θέμα της Αμμοχώστου, η κ. Χρυσοστόμου παρέπεμψε τον κ. Χριστόφια σε πολλές δημόσιες δηλώσεις του ιδίου και των αξιωματούχων της Κυβέρνησης του.

Ειδικά για την Αμμόχωστο υπάρχουν και τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου που τον διαψεύδουν. Ας μην επιμένει λοιπόν και ας μην κρύβεται. Είναι πολιτική θέση της Κυβέρνησης, η οποία έγινε λίγο-πολύ αποδεκτή και από τα κόμματα -πλην των Οικολόγων-, ότι η Κύπρος δεν θα θέσει το θέμα της Τουρκικής Εισβολής αλλά θα συμπεριφερθεί ως αξιόπιστος διαπραγματευτή”, ανέφερε.

Χαρακτήρισε, τέλος, πρόκληση την αναφορά του Προέδρου Χριστόφια, εις απάντηση σε όσους αμφισβητούν την διζωνική ομοσπονδία, για δώρα προς την Τουρκία.

“Αυτός που έδωσε τις γνωστές γενναιόδωρες προσφορές της εκ περιτροπής προεδρίας, της παραμονής 50,000 εποίκων, της καταπάτησης του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, της παραχώρησης των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων για τους Τούρκους πολίτες κλπ. Αυτός που προσέφερε αυτά τα δώρα στους Τούρκους, οδήγησε το Κυπριακό ένα βήμα πριν τη συνομοσπονδία και τη διχοτόμηση, μακριά από τη “δίκαιη λύση” που υποσχέθηκε στον Κυπριακό Λαό”, κατέληξε.