Πληρότητα για τον τουρισμό στην επ. Αμμοχώστου μέχρι και τον Οκτώβριο

CEB1 5 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1284 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στη διατήρηση των πολύ υψηλών πληροτήτων αυτής της περιόδου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου στοχεύει η τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου. Και υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως εφικτό.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, η ροή των κρατήσεων τόσο στην Αγία Νάπα όσο και στον Πρωταρά είναι πολύ ικανοποιητική και προεξοφλεί ότι θα επιτευχθούν υψηλές πληρότητες όχι μόνο το Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο και κατά πάσα πιθανότητα η τουριστική κίνηση θα είναι ικανοποιητική και το Νοέμβριο, υπό κάποιες προϋποθέσεις. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο πιο ποιοτικός τουρισμός από πλευράς κατά κεφαλή δαπάνης αλλά και διαμονής σε καταλύματα αστέρων είναι ο τουρισμός που έρχεται στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο.

Το ζητούμενο, εξήγησε ο κ. Αβρααμίδης, είναι γενικά να υπάρχουν πτήσεις, δρομολογημένες, χαμηλού κόστους, αλλά κυρίως και πρωτίστως ναυλωμένες, οι οποίες μεταφέρουν αμιγώς τουριστικό επιβατικό κοινό. Αλλά και για την επομένη καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, επιδίωξη είναι να αρχίσουν οι ναυλωμένες πτήσεις προς την Κύπρο όσο πιο νωρίς γίνεται. Συνήθως οι πτήσεις αυτές αρχίζουν τον Απρίλιο. Στόχος είναι να αρχίσουν νωρίτερα το 2017 ακόμη και από το Μάρτιο, αν τούτο καταστεί δυνατό. Οι πλέον ενδιαφέρουσες για την τουριστική βιομηχανία είναι ασφαλώς οι ναυλωμένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις σκανδιναβικές χώρες, συμπλήρωσε ο διευθυντής της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου.

Από εκεί και περί όλες οι εταιρείες τουριστικής ανάπτυξης όλων των τουριστικών περιοχών την αμέσως επόμενη περίοδο, μαζί με τον ΚΟΤ, τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΣΤΕΚ, θα επικεντρωθούν στην προσπάθεια της προβολής και διαφήμισης σε όλες τις σημαντικές αγορές τουρισμού και τις αγορές που συγκεντρώνουν προοπτικές ανάπτυξης. Ενδεικτικά ο κ. Αβρααμίδης ανέφερε την τουριστική έκθεση της Μόσχας το Σεπτέμβριο, την έκθεση της Αγίας Πετρούπολης τον Οκτώβριο και την πλέον σημαντική έκθεση του Λονδίνου τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα συμμετάσχουν όλοι οι τουριστικοί εταίροι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΑΣΥΞΕ τα πρόσθετα οφέλη που αποκομίζει ο κυπριακός τουρισμός τη χρονιά που διανύουμε είναι εφικτό να διατηρηθούν και του χρόνου, έστω κι αν φαίνεται ότι κάποιες συγκυρίες που οδήγησαν στα οφέλη αυτά τείνουν να εκλείψουν. Κυρίως σε ό,τι αφόρα τις βασικές αγορές άντλησης τουρισμού για τον τόπο μας, που είναι η Βρετανία και η Ρωσία. Οι πρώτες ενδείξεις συνεχίζουν να είναι πολύ ενθαρρυντικές. Και αυτό εδράζεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Άγγλοι διοργανωτές ταξιδίων διατήρησαν τις θέσεις που είχαν στα προγράμματα τους για την Κύπρο το 2016 και για το 2017.

Πηγή: Φιλελεύθερος