Απεργίες ΠΟΕΔ: Πότε θα είναι κλειστά τα σχολεία

a 30 Ειδήσεις, Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικό Σύστημα
a 127 Ειδήσεις, Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικό Σύστημα

Δύο ολοήμερες απεργίες αποφάσισε η ΠΟΕΔ, κάνοντας την εξαγγελία για λήψη μέτρων – πράξη, στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς.

Τα απεργιακά μέτρα λαμβάνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νέους κανονισμούς που ψήφισε η Βουλή, κάνοντας λόγο για θυματοποίηση της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο στις 8/6 σε ολοήμερη απεργία και στη Λεμεσό και Πάφο θα παραμείνουν κλειστά στις 15/6, επίσης, ολοήμερη απεργία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, όσα σχολεία έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, γιορτές ή εκδρομές θα μεταφερθούν οι απεργίες τους σε άλλη ημερομηνία.

Δηλαδή όσα σχολεία έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις γιορτές ή εκδρομές, μπορούν να μεταφέρουν την μέρα που θα απεργήσει το σχολείο τους από τις 8 Ιουνίου στις 15 Ιουνίου και αντίστροφα.

Σε κάθε περίπτωση, και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της κάθε σχολικής μονάδας, σχετικό ενημερωτικό έντυπο, για το κάθε σχολείο υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ.

Οι δάσκαλοι αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης, υποστηρίζει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που περιμένουν διορισμό θα καταργηθεί οριστικά το 2027.

Μέχρι τότε, οι διορισμοί θα γίνονται κατά 50% από τον κατάλογο και για το υπόλοιπο 50% θα γίνονται εξετάσεις.

Πηγή: Sigmalive