Με καλοκαιρινή διάθεση το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σωτήρας

ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ 2014 Νέα Αμμοχώστου
ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ2014 Νέα Αμμοχώστου

Κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με μια πλήρως καλοκαιρινή διάθεση, όπου επίκεντρο είναι και φέτος το Παραδοσιακό Φεστιβάλ.

Το φετινό 3ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το τριήμερο 30 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη ημέρα (30 Ιουνίου) διάλεξη στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας με θέμα “Ιστορία και Αξία της Κυπριακής Διαλέκτου” από τον γλωσσολόγο Γεώργιο Β. Γεωργίου, ο οποίος συμμετέχει στο τηλεπαιχνίδι του ΡΙΚ “Παίζουμε Κυπριακά”¨. Η δεύτερη ημέρα αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ και θα περιλαμβάνει κυπριακή μουσική, τσιαττιστά, κυπριακές γεύσεις, έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και άλλα πολλά. Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την τρίτη ημέρα (2 Ιουλίου) στο παραλιακό αμφιθέατρο του Δήμου με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΑΝΑΔΥΣΗ” Δήμου Παραλιμνίου, ο Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΘΟΪ Αυγόρου, ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας, το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας και το Κέντρο Νεότητας Δάσους Άχνας μαζί με το Κέντρο Νεότητας Σωτήρας. Το Παραδοσιακό Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ 2014 b Νέα Αμμοχώστου

Παράλληλα, στο Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων, περιλαμβάνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως Φιλανθρωπικό Beach Festival στην Παραλία Ποσειδώνας, συναυλία συλλογής τροφίμων από τη χορωδία της Αγγλικής Κοινότητας στην επαρχία Αμμοχώστου The Gatehouse Singers, συναυλία από τη Δημοτική Ορχήστρα Σωτήρας και τον Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Σωτήρας, Ελληνικό Παραδοσιακό Γλέντι από το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας με τον γνωστό Ελλαδίτη παραδοσιακό ερμηνευτή Παναγιώτη Λάλεζα, θεατρικές παραστάσεις και άλλα.

ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ 2014 a Νέα Αμμοχώστου

Sotira News