Εργασίες για οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας, αποναρκοθετήθηκε η Λεύκα

a 10 Ειδήσεις, Κυπριακό
Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποναρκοθέτησης από την Υπηρεσία Δράσεως των ΗΕ κατά των Ναρκών (UNMAS) στη Λεύκα, όπου προωθείται η διάνοιξη οδοφράγματος, και η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για το άνοιγμα οδοφραγμάτων έχει ήδη στα χέρια της τη σχετική έκθεση (mine clearance report). Εξάλλου η UNMAS έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν νάρκες στην περιοχή της Δερύνειας, όπου επίσης προωθείται η διάνοιξη οδοφράγματος.

a 918 Ειδήσεις, Κυπριακό

Όπως δήλωσε αρμόδια πηγή, μετά τις εξελίξεις αυτές θα πρέπει να αρχίσουν οι τεχνικές εργασίες για τα δυο οδοφράγματα, κάτι που θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια επόμενης συνεδρίας της Επιτροπής.

Οι τεχνικές εργασίες αφορούν την κατασκευή, διαπλάτυνση και επέκταση δρόμων, ενώ αναμένεται να γίνουν και απαλλοτριώσεις. Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, σημείωσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ η ε/κ πλευρά επιμένει στη συζήτηση ενώπιον της Τεχνικής Επιτροπής του θέματος που αφορά το άνοιγμα δυο διόδων, μιας στον παλιό δρόμο Αγλαντζιάς-Αθηένου και μιας στην Τυλληρία, και αναμένει την απάντηση της τ/κ πλευράς στις προτάσεις της ε/κ πλευράς για το θέμα αυτό. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, με τη δημιουργία των περασμάτων αυτών θα διευκολυνθεί ο σκοπός της πιο γρήγορης διακίνησης.

Η τελευταία συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής έγινε πριν δυο εβδομάδες και δεν έχει καθοριστεί μέχρι στιγμής νέα συνάντηση.

Προς συζήτηση στην Επιτροπή υπάρχουν επίσης τα θέματα που αφορούν το άνοιγμα διόδου στην Πύλη Πάφου, η δημιουργία παντοπωλείου στην οδό Ερμού, και το άνοιγμα οδοφράγματος στην ανατολική Λευκωσία, τα οποία ακόμη δεν έχουν προχωρήσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ