Προς διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας

CEB1 11 Ειδήσεις
Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, φαίνεται ότι τελικά θα υπάρξει κατάληξη στο θέμα διάνοιξης του οδοφράγματος της Δερύνειας.

CEB1 1907 Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα στην επόμενη συνάντηση των Τεχνικών επιτροπών, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 του Οκτώβρη, η Τουρκική πλευρά αναμένεται να συμφωνήσει με τη δική μας πρόταση και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες διάνοιξης.

Μέχρι σήμερα το θέμα σκάλωνε στις δύο αντιπροτάσεις των Τούρκων για διαδρομές μέσω Αχερίτου αλλά και Λαλά Μουσταφά Πασά και κατάληξη έξω από τα Βαρώσια.

Η δική μας πρόταση περιλαμβάνει μια σχεδόν ευθεία γραμμή, η οποία θα καταλήγει απ ευθείας στα Βαρώσια και το πρόβλημα με το τουρκικό στρατόπεδο που βρίσκεται περίπου στο μέσο της απόστασης να ξεπεραστεί είτε με κάποιο κυκλικό κόμβο είτε με κάποιον άλλο τρόπο.

Από την ώρα που θα υπάρξει συμφωνία, θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών για αποναρκωθέττηση της περιοχής, χάραξη του δρόμου και επιδιόρθωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Πηγή: SigmaLive