Τσακώθηκαν για… σουβλάκια στο ΚΕΝ Λάρνακας

a 16 Ειδήσεις
Επεισόδιο μεταξύ στρατιωτών και στρατονόμων σημειώθηκε χθες στο ΚΕΝ Λάρνακας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί την Τρίτη το βράδυ έρευνα.

a 1119 Ειδήσεις

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι το επεισόδιο προκλήθηκε όταν νεοσύλλεκτος πήρε στο στρατόπεδο σουβλάκια, και οι στρατονόμοι τον έλεγξαν. Τότε, στη σκηνή έσπευσαν περίπου 40 νεοσύλλεκτοι για να τον υπερασπιστούν, με αποτέλεσμα να υπάρξει επεισόδιο με τους στρατονόμους.

Άμεση ήταν η παρέμβαση αξιωματικών και το επεισόδιο έληξε χωρίς τραυματισμούς.

Από πλευράς του ο επιτελάρχης του Υπουργείου Άμυνας Κώστας Φυτιρής, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι μετέβη ο ίδιος στο ΚΕΝ Λάρνακας μόλις είδε το δημοσίευμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και διαπίστωσε πως όλοι ήταν στα κρεβάτια τους και υπήρχε πλήρης ομαλότητα.

«Είχε λήξει το επεισόδιο. Μην ξεχνάμε ότι οι στρατιώτες είναι τριών ημερών και είναι στο στάδιο της προσαρμογής. Σίγουρα θα γίνει έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, αν διαπιστωθούν, αλλά για μας είναι ένα επεισόδιο που θεωρείται λήξαν. Δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το παρουσιάζουν. Είναι μέσα στο στάδιο της προσαρμογής των στρατιωτών στην Εθνική Φρουρά», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ