Θεατρική παράσταση “Σουρινάμ” του ΘΟΚ απόψε στη Σωτήρα

a 17 Θέατρο
a 673 Θέατρο

Το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας φιλοξενεί απόψε στις 8:30μ.μ. τη θεατρική παράσταση της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ “Σουρινάμ” του Στέφανου Σταυρίδη.

a3 3 Θέατρο

Το έργο παρουσιάζει μέσα από τρεις σκηνές που σε πρώτο επίπεδο μοιάζουν ασύνδετες, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος άνθρωπος στη κοινωνία του σήμερα. Σκηνή πρώτη: Ένας άνδρας πάει σε κατάστημα ρούχων και εξυπηρετείται από πωλήτρια. Σκηνή δεύτερη: Ασθενής επισκέπτεται γιατρό. Σκηνή τρίτη: Τέσσερις άγνωστοι κλείνονται μέσα σε ασανσέρ.

a2 2 Θέατρο

Η σκηνοθέτις Μαγδαλένα Ζήρα σημειώνει: «στο έργο το κωμικό στοιχείο συνυπάρχει με την απόλυτη υπαρξιακή αγωνία. Η απροσδόκητη βία και η ακραία ανταγωνιστικότητα υποβόσκουν στις πιο απλές, φαινομενικά αθώες, καθημερινές συνδιαλλαγές. Ο συγγραφέας φαντάζεται μια μελλοντική δυστοπία, που μοιάζει να είναι πολύ κοντά, όπου ένας μυστηριώδης ‘οργανισμός’ προκαλεί τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες. Σε αυτό το περιβάλλον η τρομοκρατία διέπει την μπανάλ καθημερινότητα και η ανθρωποφαγία είναι η πιθανή κατάληξη των διαβρωμένων σχέσεων. Στο έργο βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα σε ένα παραμορφωτικό καθρέφτη: μπορεί να γελάσουμε, αλλά μπορεί και να τρομοκρατηθούμε.»

a1 4 Θέατρο

Το έργο Σουρινάμ του Στέφανου Σταυρίδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε σκηνοθετημένη ανάγνωση από τη Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, το Φεβρουάριο του 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος PLAY ON! που συνδιοργάνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Σκηνικά/Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Χορογραφία/Κίνηση: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Ευλαμπίου, Σταύρος Τάρταρης
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Καραγιάννη
Διευθυντής Σκηνής: Αχιλλέας Αχιλλέως
Βοηθός Σκηνής: Κώστας Μενοίκου
Ερμηνεύουν: Μαρίνα Βρόντη, Άντρια Ζένιου, Χρυστάλλα Καλλένου, Παναγιώτης Κυριάκου, Παναγιώτης Λάρκου, Γρηγόρης Πετρή, Έλλη Σαρρή, Βασίλης Χαραλάμπους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10.00π.μ. – 1.30μ.μ., 4.00μ.μ. – 6.00μ.μ.)
Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, ΚΥΠΕ