Μυστική επιχείρηση παγκυπρίως για τα παιχνίδια σικέ

a 162 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 7641 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Κοντά στην αποκάλυψη κυκλωμάτων που εμπλέκονται με ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες βρίσκεται η Αστυνομία. Χθες πραγματοποιήθηκε έφοδος σε 12 υποστατικά-στόχους κατά τη διάρκεια μυστικής παγκύπριας επιχείρησης. Κλιμάκια ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου διενήργησαν έρευνες σε οικίες, διαμερίσματα και γραφεία στοιχημάτων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Παραλίμνι… 

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία, τα οποία αξιολογούνται, ενώ δεν αποκλείονται και συλλήψεις υπόπτων προσώπων. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, από τα μέχρι στιγμής τεκμήρια προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες, οι οποίες δικαιολογούν εμβάθυνση των εξετάσεων.

Η Αστυνομία έφτασε στα 12 ύποπτα υποστατικά έπειτα από τη δικαστική αποκάλυψη των ηλεκτρονικών διεύθυνσεων (ΙΡ address) των διακομιστών (σέρβερ). Μετά την αποκάλυψη των διευθύνσεων, ήταν πλέον θέμα χρόνου για τους ανακριτές να φθάσουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τους οποίους παίχτηκαν τα ύποπτα ποσά (μέσω του λεγόμενου internetprotocol) .

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που έρευνες για ποδοσφαιρικούς αγώνες φτάνουν σε τέτοιο βάθος και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά. Μάλιστα, ανάμεσα στους στόχους που έχουν ερευνηθεί περιλαμβάνονται και πρόσωπα που απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές στο παρελθόν, ενώ δεν αποκλείεται πίσω από τους τζογαδόρους να κρύβονται κυκλώματα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες από τις διερευνώμενες περιπτώσεις προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

•Μέσω των υπολογιστών παίζονταν νόμιμα αλλά και παράνομα στοιχήματα.
•Παρατηρήθηκε «μη δικαιολογημένη στοιχηματική κίνηση».
•Τα ίδια πρόσωπα εμφανίζονται να στοιχηματίζουν συνεχώς.

Σύμφωνα με τα εντάλματα έρευνας που εξασφάλισε η Αστυνομία, η επιχείρηση αφορούσε τους αγώνες Ολυμπιακού – Δόξας για το κύπελλο και Παραλίμνι – Ερμής για το πρωτάθλημα, τα οποία σημειωτέον αναβλήθηκαν από την ΚΟΠ λόγω «έντονης στοιχηματικής δραστηριότητας», όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία. Δεν αποκλείεται όμως οι έρευνες να καλύψουν και άλλα παιχνίδια, ιδιαίτερα εκείνα τα οποία θεωρήθηκαν από την ΟΥΕΦΑ ως ύποπτα για στημένα -οι γνωστοί «κόκκινοι» και «κίτρινοι» φάκελοι. Από τα υποστατικά που ερευνήθηκαν παραλήφθηκαν υπολογιστές οι οποίοι και θα εξεταστούν πλέον από ειδικούς ώστε να διαπιστωθεί ποια ποσά στοιχημάτιζαν, ενώ το επόμενο στάδιο είναι να αποκαλυφθούν τα ονόματα των παικτών του τζόγου. Έχουν κληθεί για κατάθεση αρκετά πρόσωπα και αναλόγως των ερευνών θα αξιολογηθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται αδικήματα.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ