Πίσω από τα σίδερα νεαροί από Δερύνεια, Σωτήρα και Παραλίμνι για τα επεισόδια στο Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ

CEB1 148 Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 650 Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Υπό διήμερη κράτηση πέντε οπαδοί της Ανόρθωσης για επεισόδια μετά το ντέρμπι
Μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ανόρθωσης – ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, υπήρξε αυξημένη ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 03 152C07.39.13 Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον πέντε προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συμμετοχής σε οχλαγωγία, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συμπλοκής και επίθεσης, μεταφοράς επιθετικού όπλου, χρησιμοποίησης επικίνδυνων αντικειμένων επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και ανησυχίας που διαπράχθηκαν στον αγώνα Ανόρθωσης-ΑΠΟΕΛ προχθές Κυριακή. Πρόκειται για 16χρονο από τη Δερύνεια, 17χρονο από το Παραλίμνι, 18χρονο από τη Λάρνακα, 20χρονο από τη Σωτήρα και 26χρονο επίσης από τη Σωτήρα.

Αυξημένη ένταση μεταξύ οπαδών

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα, και κατά την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο, υπήρξε αυξημένη ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην οδό Λύσου Σανταμά, οπαδοί των δύο ομάδων διαπληκτίζονταν, με αποτέλεσμα μέλη της ΜΜΑΔ να επέμβουν και να απωθήσουν τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και τους οπαδούς της Ανόρθωσης έξω από το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στη Λεωφόρο Παπανικολή.

Πρόσθεσε ότι περίπου 150 άτομα, οπαδοί της Ανόρθωσης, ξεκίνησαν να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα, όπως πλαστικές καρέκλες, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στο μέρος, ενώ ακολούθησε συντονισμένη προσπάθεια καταστολής από τις αντιοχλαγωγικές ομάδες της ΑΔΕ Λάρνακας, Αμμοχώστου και ΜΜΑΔ προς τους οπαδούς, όπου έγινε ρίψη δακρυγόνων για τη διάλυσή τους.

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης οπισθοχώρησαν και εισήλθαν σε παρόδους της Λεωφόρου Παπανικολή, όπου καταδιώχθηκαν από μέλη των αντιοχλαγωγικών ομάδων, με αποτέλεσμα οι πέντε ύποπτοι που συμμετείχαν στα επεισόδια να συλληφθούν από μέλη της ΜΜΑΔ για το αυτόφωρο αδίκημα της οχλαγωγίας. Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου ανακρινόμενοι προφορικά αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Τραυματίστηκαν τέσσερεις αστυνομικοί


Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και από τη ρίψη αντικειμένων προς τους αστυνομικούς από τους οπαδούς της Ανόρθωσης, τραυματίστηκαν τέσσερεις αστυνομικοί, οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι επί καθήκοντι ιατροί διέγνωσαν ότι ο ένας έφερε κάκωση στον καρπό του αριστερού του χεριού και ο άλλος θλαστικό τραύμα στη δεξιά κνήμη και του έγινε συρραφή.

Πρόσθεσε ότι από προκαταρκτικές εξετάσεις μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι οι οπαδοί που συμμετείχαν στα επεισόδια βγήκαν από τη νότια κερκίδα του γηπέδου, στην οποία βρίσκονταν άτομα του ΣΥΦΙ Ανόρθωσης.
Αφού ανέφερε ότι «το φαινόμενο της βίας μεταξύ των οργανωμένων οπαδών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, αφού τα αρνητικά αποτελέσματά του επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο», ο εξεταστής της υπόθεσης είπε ότι «οι επικίνδυνες πράξεις κατά τη διάρκεια τέτοιων επεισοδίων κυρίως από νεαρά άτομα προξενούν σοβαρές σωματικές βλάβες τόσο στους ιδίους όσο και σε αθώους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή».

Αποκλεισμός από αγώνες

Το Δικαστήριο εξέδωσε τελικά διάταγμα κράτησης για δύο ημέρες για τους πέντε υπόπτους. Εν τω μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας άφησε ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017, οπότε θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία εναντίον του, 33χρονο οπαδό της Ανόρθωσης από τη Λάρνακα, ο οποίος συνελήφθη προχθές βράδυ με τους άλλους πέντε.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο διέταξε αποκλεισμό του 33χρονου από αθλητικούς χώρους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και παρουσία και παραμονή του σε αστυνομικό σταθμό κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού ή οποιουδήποτε άλλου αθλητικού αγώνα ή εκδήλωσης όπου συμμετέχει η ομάδα του, δηλαδή η Ανόρθωση.

Επεισόδια και στο Τσίρειο

Τα επεισόδια δεν έλειψαν ούτε από τον αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα το περασμένο Σάββατο, καθώς και εκεί χρειάστηκε η παρέμβαση της ΜΜΑΔ και υπήρξαν συλλήψεις.

Διάταγμα τριήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τριών προσώπων, ηλικίας 29, 24 και 20 χρόνων, σε σχέση με επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την προσπάθεια αριθμού οπαδών του Απόλλωνα να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς έλεγχο, σπρώχνοντας την είσοδο αριθμός ένα της δυτικής κερκίδας του Τσιρείου Σταδίου.

Στον χώρο μετέβη και η αντιοχλαγωγική ομάδα της ΜΜΑΔ, τα μέλη της οποίας δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς, με ξύλα, πέτρες και πλαστικά μπουκάλια, ενώ έγιναν συνολικά τρεις συλλήψεις. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, «η Αστυνομία επενέβη άμεσα, οι συλλήψεις ήταν αυτόφωρες και αυτό δείχνει και την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την κατάσταση και να επιβάλει τον νόμο και την τάξη σε όσους παραβαίνουν τις οδηγίες και τη σχετική νομοθεσία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Στη δημοσιότητα τα άλλα πρόσωπα

Πέραν των τριών συλληφθέντων στον αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα, αναζητούνται και άλλα πρόσωπα. Η Αστυνομία Κύπρου ζητά τη βοήθεια του κοινού, για εντοπισμό δύο προσώπων, που απεικονίζονται στις πιο πάνω φωτογραφίες, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση οχλαγωγίας και επίθεσης εναντίον αστυνομικών.

Η Αστυνομία παρακαλεί οποιονδήποτε, γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, στο τηλέφωνο 25805057 ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, η διαδικτυακά και ανώνυμα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος», στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ