Μας χρεώνουν ρεύμα για να φωτίζουν την κατοχή

a 144 Ειδήσεις
a 3255 Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρέος προς την Αρχή Ηλεκτρισμού, για το ρεύμα προς τα κατεχόμενα, που δεν πληρώνουν από το 1964, αγγίζει τα 269 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος εκατομμυρίων ευρώ, σηκώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και κατ’ επέκταση οι φορολογούμενοι πολίτες, από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα, που παραμένει απλήρωτη.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, η αξία της ανείσπρακτης κατανάλωσης με τις τιμές που ίσχυαν κατά τον χρόνο καταγραφής για την περίοδο 1964 – 2012 ανέρχεται συνολικά σε 269 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο κατά το 2012 η αξία του ρεύματος που κατανάλωσαν στα κατεχόμενα και δεν εξοφλήθηκε ήταν ένα εκατομμύριο 18 χιλιάδες 563 ευρώ, και είναι.

Ο Χρίστος Τουφεξής, διευθυντής έργου λειτουργίας αγοράς, παρακολουθεί επί χρόνια το θέμα, συγκεντρώνοντας στοιχεία και αριθμούς, που αποδεικνύουν το κόστος και οι απόψεις του είναι προσωπικές και διατυπώνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας.

Να σημειωθεί, ότι η παροχή προς τα κατεχόμενα συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες και υποδείξεις μελών της Βουλής.