«Βάζουν αφόρητη πίεση στους μαθητές»

CF84 2 Κίνημα Οικολόγων, Μαθητές, Σχολεία
CF84 1 Κίνημα Οικολόγων, Μαθητές, Σχολεία

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ανακοίνωση τύπου, μέσω της οποίας καταγγέλλεται το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ότι συρρίκνωσε την εξεταστική περίοδο για τους μαθητές των Γυμνασίων σε μια εβδομάδα, με σχετική εγκύκλιο, εξέδωσε χθες το Κίνημα Οικολόγων. Όλα αυτά, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, η οποία είχε ως θέμα την εξεταστική περίοδο για το σχολικό έτος 2016-2017.

 Σύμφωνα με τους επιθεωρητές που συνέταξαν το πρόγραμμα των εξετάσεων, μέσα σε πέντε μέρες, από τις 30 Μαΐου μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οι μαθητές του Γυμνασίου, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών της Α΄ τάξης που για πρώτη φορά στη ζωή τους θα βιώσουν εξεταστική περίοδο, καλούνται να δώσουν εξετάσεις για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά και τα μαθήματα, στα οποία υστερούν. Ενώ τα Γυμνάσια κλείνουν στις 26 Μαΐου, δίνοντας χρονικό περιθώριο 4 ήμερων για να προετοιμαστούν για όλα τα μαθήματα.

 Το Κίνημα Οικολόγων υπογραμμίζει ότι «το αποκορύφωμα τις εγκυκλίου είναι ότι μέσα σε 15 μέρες, οι μαθητές που δεν θα περάσουν σε κάποια από τα μαθήματα που θα εξεταστούν θα κληθούν σε επανεξέταση, έχοντας μηδαμινό χρόνο προετοιμασίας».

«Οι σχολικές ελλείψεις μιας χρονιάς, όμως, δεν καλύπτονται ούτε μέσα σε 4 ημέρες, ούτε μέσα σε 15 μέρες, εκτός και αν βέβαια έχουμε το ιδανικό σύστημα παιδείας, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας να μη χρειάζονται προετοιμασία για τις εξετάσεις τους. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν το πήραμε χαμπάρι, αφού οι τελευταίες αξιολογήσεις μας έχουν πρώτους από το τέλος», σημειώνει.

 Τέλος, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι μέχρι τα σχολεία μας να τελειοποιηθούν, «οι επιθεωρητές και το Υπουργείο Παιδείας ας συνετιστούν και ας θυμηθούν πόσο δύσκολη ήταν η εξεταστική περίοδος για τον καθένα από εμάς και επιτέλους ας σταματήσουν να λειτουργούν λες και γεννήθηκαν ενήλικες».


 
Πηγή:Sigma Live