Του έκλεψαν το κινητό και πυροβόλησε τον ύποπτο στα οπίσθια

a 127 Ειδήσεις
a 3240 Ειδήσεις

Συνθήκες πανικού επικράτησαν χθες στις 12:45 το μεσημέρι έξω από το δημοτικό σχολείο Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. 51χρονος Κύπριος πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, με κυνηγετικό όπλο, Ισραηλινό υπήκοο ηλικίας περίπου 30 ετών.

Το θύμα δέχθηκε τον πυροβολισμό στα οπίσθια και έπεσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.

Ακολούθως ο δράστης παρέμεινε στη σκηνή και συνελήφθηκε από την Αστυνομία.

Σε προφορική κατάθεσή του, δήλωσε ότι λίγα λεπτά πριν από το συμβάν, ο αλλοδαπός του έκλεψε από το αυτοκίνητό του το κινητό του τηλέφωνο, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Το αυτοκίνητο ήταν ξεκλείδωτο. Ακολούθως ο δράστης πήρε το όπλο από την οικία του, ακολούθησε το θύμα, το οποίο συνοδευόταν από φίλο του, και έξω από το Δημοτικό Σχολείο το πυροβόλησε.

Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση, ενώ το θύμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με την κάτάσταση της υγείας του να κρίνεται ως εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας αναμένεται έκδοση εντάλματος σύλληψης και για το θύμα, όσον αφορά την κλοπή του τηλεφώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία και αρνείται να δώσει τα στοιχεία του.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας φόνου και της παράνομης μεταφοράς όπλου.

Η λεωφόρος Φανερωμένης έκλεισε από την Αστυνομία, ενώ στο άκουσμα της είδησης, πολλοί ήταν οι γονείς παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο, που έσπευσαν ανήσυχοι στην περιοχή.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ