Απόψε ο τελικός κυπέλλου μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ

a 2
a 19

Τα τελευταία 24ωρα ακόμη και ένας άσχετος με το άθλημα που ζει στη Λεμεσό δεν έχει άλλη επιλογή από το να μυηθεί στις λατρείες και τις «τελετές» των οπαδών των δύο ομάδων. Πάρτι, συνάξεις, σημαίες, φανέλες, πειράγματα και τραγούδια αποτελούν το σκηνικό μιας πόλης που εκπροσωπείται από δύο ομάδες στο σημερινό τελικό κυπέλλου.

Δεκατρείς και πλέον χιλιάδες που κατάφεραν να βρουν εισιτήριο θα χουν να λένε στο μέλλον ότι βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο στο σημαντικό αυτό παιγνίδι ενώ δεκάδες χιλιάδες θα παρακολουθούν από τη τηλεόραση κλείνοντας τραπέζια σε μπαρ και καφετέριες.

Όσοι γνωρίζουν τα του αθλήματος αποφεύγουν όπως ο «διάολος το λιβάνι» να χρίσουν φαβορί. Μολονότι θεωρητικά η ΑΕΛ μοιάζει στα χαρτιά πιο ισχυρή ομάδα, το όνομα του αντιπάλου και η κρισιμότητα που συνοδεύει ένα τελικό κυπέλλου εκμηδενίζουν κάθε υπεροχή που μπορεί να έχει ο ένας από τους δύο φιναλίστ.

Όπως και να χει, λίγο πριν τις 21:00 απόψε το βράδυ η Κύπρος θα γνωρίζει το νέο κυπελλούχο στο ποδόσφαιρο ενώ στην πόλη θα θριαμβεύει ο νικητής επιβάλλοντας στον αντίπαλο το μεγαλείο του ως ομάδα.

ΑΕΛ… με το πνεύμα του Παύλου Σάββα
Τελευταία φορά που βρήκε τον συμπολίτη πριν από 26 χρόνια φρόντισε να του επιβληθεί κατακτώντας το 5ο κύπελλο στην ιστορία της σ’ ένα από τα πιο ιστορικά παιγνίδια που έγιναν ανάμεσα στους δύο Λεμεσιανούς. Έκτοτε οι Αελίστες έχουν να υπερηφανεύονται για το νικητήριο γκολ του Παύλου Σάββα το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν στα πειράγματα που γίνονται προς τους συμπολίτες. 26 χρόνια μετά τον ιστορικό τελικό οι κίτρινοι της Λεμεσού θα προσπαθήσουν όχι μόνο να μην ξορκιστεί το πνεύμα του Παύλου Σάββα αλλά δίπλα του να προστεθεί το όνομα ή τα ονόματα παικτών τα γκολ των οποίων θα καθορίσουν το ματς.

Ο Ζόρζε Κόστα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του με τον καταρτισμό της ενδεκάδας, έτσι όπως τουλάχιστον προβλέπεται, να μην περιλαμβάνει εκπλήξεις. Ο Ντεγκρά θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια οι Ουόν και Ντόσα στο κέντρο της άμυνας, ο Αϊρόσα δεξιά και ο Καρλίτος αριστερά. Στον ανασταλτικό χώρο οι Ντεντέ και Σακέτι θα φυλάνε τα νώτα ενώ ο Μπεμπέ ως επιτελικό χαφ θα κάνει παιγνίδι. Δεξιά του Βραζιλιάνου θα κινείται ο Μοντέιρο, αριστερά ο Σα και στην κορυφή ο Βουό.

Θέλει εκδίκηση και το κύπελλο
Τα τελευταία δύο χρόνια είδε τον τίτλο του αφεντικού της πόλης στα χέρια του αντιπάλου. Μετά από δεκαετίες υπεροχής έναντι των συμπολιτών ο Απόλλωνας βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα και πλέον έχει την καλύτερη ευκαιρία για να πάρει εκδίκηση και να επαναφέρει στο λαό του το κύπελλο αλλά και τον άτυπο τίτλο του αφεντικού της πόλης. Ταυτόχρονα ο σημερινός τελικός είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να ξορκιστεί το πνεύμα του Παύλου Σάββα και να τοποθετηθεί στην κουβέντα το όνομα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται με τη φανέλα που χει το θεό στο στήθος.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου εδώ και καιρό έχει φτιάξει το πλάνο του ούτως ώστε να η ομάδα να επιβάλει το παιγνίδι της και να βγει νικήτρια μέσα από το παιγνίδι. Ως προς τους ένδεκα που θα αναλάβουν τη δύσκολη αυτή αποστολή όλα δείχνουν ότι ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Λόπες δεξιά ο Βασιλείου αριστερά ενώ οι Μερκή και Αγγελή θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Χάμπος και Αμτανί, ο Θεοδωρίδης λίγο πιο μπροστά στον άξονα, ο Σούρτου θα πάει δεξιά, ο Παπουλής αριστερά και στην κορυφή ο Γκαρσία.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ