Από τη Δευτέρα σε ισχύ το νέο ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία

a 10 Ειδήσεις
a 3803 Ειδήσεις

Από τη Δευτέρα, δύο Σεπτεμβρίου, τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία, η οποία πλέον θα λειτουργεί καθημερινά από τις οκτώ μέχρι και τις τέσσερις και μισή το απόγευμα.

Διιστάμενες απόψεις εκφράζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για το νέο ωράριο στη δημόσια υπηρεσία το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα δύο Σεπτεμβρίου.

Με βάση το νέο ωράριο, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους στις οκτώ το πρωί θα αποχωρούν στις τρεις και μισή, και όσοι προσέρχονται στις εννέα το πρωί θα φεύγουν στις τέσσερις και μισή.

Μέχρι σήμερα η εργασία άρχιζε διαδοχικά στις επτάμιση και οκτώμιση το πρωί και ολοκληρωνόταν στις τρεις και τέσσερις το απόγευμα αντίστοιχα.

Όσοι διαφωνούν με το νέο ωράριο σημείωσαν ότι θα προκληθεί επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας.

Είναι, πάντως, και δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θεωρούν καλύτερο το νέο ωράριο.

Η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων, ΠΑΣΥΔΥ, αντιδρά, ωστόσο, στο νέο ωράριο, επικαλούμενη μελέτη που είχε διενεργήσει μικτή επιτροπή, και με επιστολή της πρόσφατα προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, τον κάλεσε να αναθεωρήσει τις αλλαγές.

Πηγή: ΑΝΤ1